Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Jozef Šimko (63)
Zdielať na

KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Jozef Šimko (63)

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / O post hlavy štátu sa v marcových prezidentských voľbách bude uchádzať 14 kandidátov, čo je rekordný počet. V roku 2009 v prezidentských voľbách kandidovalo sedem osobností, v roku 2004 dvanásť a v roku 1999 desať uchádzačov. O úrad prezidenta sa uchádza Jozef Šimko.

Jozef Šimko - Strana moderného Slovenska

JUDr. Jozef Šimko sa narodil 22. januára 1951 v Rimavskej Sobote. Študoval na Dôstojníckej škole Verejnej bezpečnosti a neskôr na Fakulte vyšetrovania VB v Bratislave, kde získal titul JUDr. Bol prednostom Okresného úradu v Rimavskej Sobote. Pôsobil ako podpredseda Hnutia za demokraciu (HZD), ktoré založil Ivan Gašparovič.

Do roku 2009 bol Jozef Šimko podpredsedom Banskobystrického samosprávneho kraja. V tom istom roku neúspešne kandidoval za predsedu Banskobystrického kraja. V novembrových regionálnych voľbách bol zvolený za krajského poslanca. V roku 2010 zvolený za primátora Rimavskej Soboty.

O kandidatúre Jozefa Šimka na prezidenta SR rozhodlo Republikové politické grémium Strany moderného Slovenska (SMS). Strana je reprezentovaná bývalým podpredsedom ĽS-HZDS Milanom Urbánim.

Všetko na jednom mieste. Prezidentské voľby ONLINE nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy