Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Miroslavovi zablokovali dom kvôli 25 centom
Zdielať na

Miroslavovi zablokovali dom kvôli 25 centom

RYBANY / Zabudol zaplatiť daň z nehnuteľnosti a odvtedy má problém s exekútorom. Reč je o Miroslavovi Velickom z Rybian pri Bánovciach nad Bebravou. Tomu najnovšie zablokovali dom kvôli 25 centom. Zatiaľ čo exekútor trvá na zaplatení dlžnej čiastky, pán Velický tvrdí, že na účet poslal viac ako mal. Podľa jeho slov ho exekútor šikanuje. Ten naopak tvrdí, že postupuje podľa zákona.

Exekúcia na dva domy

"Kvôli 25 centom mám problémy, mám exekuovaný jeden dom, jednu nehnuteľnosť," opisuje Miroslav.  Kvôli tejto smiešnej sume sa pán Velický doťahuje s exekútorom už niekoľko týždňov.

Jeho problémy začali potom, ako obci nezaplatil dane. O pár mesiacov mu domov prišiel exekučný príkaz. "Pán exekútor mi kvôli 38 eurám uvalil exekúciu na dva rodinné domy," hovorí.

Dlhy chcel čo najrýchlejšie vyplatiť. To aj urobil. Peniaze poslal exekútorovi na účet. Po čase mu prišlo domov vyúčtovanie. Podľa neho je exekútorovi dlžný 25 centov. Preto mu zablokoval rodinný dom. Pán Velický ale tvrdí, že vyúčtovanie je zle zrátané.

Preplatil som to

"Keď som to zrátal vymáhaný nárok nie 143,36, ale 126,76 a vymožený nárok 143,11. Podľa tohto by som mal byť exekútorovi dlžný 25 centov. Podľa mňa som to preplatil," myslí si Miroslav.

O vyjadrenie sme požiadali aj exekútora. Odpísal nám, že keďže nie sme účastníkmi exekučného konania, nie je oprávnený poskytovať informácie. V stanovisku sa ďalej píše, že úrad vykonáva svoju činnosť zákonne a nestranne na základe rozhodnutí súdov.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články