Skoro jasno
16°
Bratislava
Stratil sa vám štvornohý miláčik? Psí detektív vám pomôže!
Zdielať na

Stratil sa vám štvornohý miláčik? Psí detektív vám pomôže!

BRATISLAVA / Videli ste už psieho detektíva? My vám teraz jedného ukážeme. Je to bývalý investigatívny novinár z Českej republiky, ktorý rieši prípad v Bratislave. Jeho úloha je dosť ťažká. Niekto totiž pravdepodobne ukradol troch psíkov, za ktoré by ste dokopy zaplatili 10 000 eur!

Detektív potrebuje stopu

Tomáša Carbu si najal muž z Devína. 10 000 eur mu v okamihu zmizlo rovno zo záhrady. Majiteľ je presvedčený, že to bola plánovaná krádež. "Neexistuje náhoda, aby sa traja psy stratili v priebehu piatich minút naraz," vraví majiteľ Jozef Paczelt.

Frodo, Nessy a Roxy. 19, 11 a 6 mesiacov. Prípad už rieši polícia aj detektív.V hre je aj odmena. "Potrebujeme najprv nejakú stopu. Musia sa vyvesiť letáky. V Česku rozposielame pátracie smsky, emaily, realizujeme kampane na sociálnych sieťach," vysvetľuje detektív.

Kritických 48 hodín

U nás sms vyhľadávanie ešte nefunguje. Práca v teréne je často aj keď najdrahšou, ale nevyhnutnosťou. Pri krádeži týchto troch totiž mohol jeden utiecť. "Po 48 hodinách už pes nereaguje ani na zavolanie od svojho pána, takže treba všetko prehľadať," vysvetľuje detektív.

Luxusné kradnuté psy môžu končiť v akýchsi množiarniach, alebo na čiernom trhu za pár stovák. Najnovšie indície vedú vyšetrovateľov aj k tomu, že by mohli byť použité na výcvik bojových plemien.

Ako sa krádeži psa vyhnúť? Jediný psí detektív v Európe hovorí: Nikdy nespúšťajte psa z očí, nenechávajte ho samého na záhrade, pred obchodom ani v aute. Obzvlášť, keď má viditeľne vysokú hodnotu.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy