Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ženu napadol pes, život jej zachránil mobil
Zdielať na

Ženu napadol pes, život jej zachránil mobil

KOŠICE / Najskôr napadol staršieho muža. Zahryzol sa mu do nohy, ale našťastie ho vážnejšie nezranil. Obyvatelia košického paneláku ihneď kontaktovali políciu. Pes ale zaútočil opäť. Tento raz na dôchodkyňu, ktorá išla venčiť a netušila, čo ju o pár sekúnd čaká.

Zachránil ju mobil

"Teraz som nevedela či mám odstúpiť od dverí," hovorí napadnutá žena.  Pes nereagoval ani na krik policajtov a zaútočil aj na nich. V tom padol výstrel. Projektil zasiahol psa, i vstupné dvere, za ktorými pani stála. V tej chvíli si ani neuvedomila, aké má obrovské šťastie.

"To bol taký valček, lebo potom som vlastne zistila, že mám dieru, až keď som išla hore," hovorí napadnutá žena. Vystrašená pani si až doma všimla, že v jej vrecku je diera. Strela jej zasiahla stehno, no vo vrecku mala mobil, v ktorom projektil uviazol.

"Psa zastrelili, no a že, tak nebezpečne, že sa prestrelilo sklo,"
uviedol sused. "Použitie služobnej zbrane bolo nadriadeným vyhodnotené ako oprávnené, primerané a v zmysle zákonných ustanovení," uviedol hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabó.

Hľadá sa majiteľ psa

Rovnaký názor má aj dôchodkyňa. Na policajtov vraj vôbec nemá ťažké srdce. Zastreleného psa neznámeho majiteľa si napokon odniesli pracovníci asanačnej služby. "Pes už bol zastrelený, takže vlastne sme zobrali len kadáver, majiteľa nemáme, lebo pes nemal čip,  a preto by som chcel povedať, že to čipovanie bolo veľmi dôležité, lebo keď máme odchyty aj v meste, podľa čipu nájdeme hneď majiteľa," uviedol Martin král z Veterinárnej asanačnej služby.

Policajti po ňom pátrajú. Ak sa ho nepodarí nájsť, škody spôsobené streľbou bude znášať polícia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy