Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zastrelený pes. Majitelia ho mali len desať dní
Zdielať na

Zastrelený pes. Majitelia ho mali len desať dní

Manželia z Gbeliec si pred desiatimi dňami z novozámockého útulku priniesli domov dvoch psov na stráženie. Počas víkendu náhodou vybehli do blízkej vinice. Jeden z nich bol do niekoľkých minút mŕtvy.

UPOZORNENIE: Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých!

Psa im zastrelil predseda spolku miestnych poľovníkov. Údajne na neho zaútočil. "Je obsypaný brokmi, nebola to rana pri nohe, že by niekoho kúsal," hovorí Jozef Mezey, majiteľ zastreleného psa. 

Eldo a Santi vybehli z oploteného areálu pri otváraní brány. Majiteľka jedného z nich našla už o 5 minút zastreleného v blízkych viniciach. Manželia si psíkov na stráženie areálu priniesli z novozámockého útulku, kde nám potvrdili, že oba psy boli pokojnej povahy.

Majiteľka hľadala stratených psov vo vinici

Zuzana šla hneď hľadať psov do viníc. Predsedu miestneho poľovníckeho spolku, ktorého tam videla, sa však na nich nestihla opýtať. "Ešte som videla, ako uteká s puškou dovnútra. Ani nepovedal, hej, videl som ho, zastrelil som ho. Alebo vystrelil som poplašné, možno som ho trafil, jak som sa vracala dole, už som videla streleného psa," hovorí Zuzana, majiteľka psa.

Predseda poľovníckeho spolku potvrdil, že psa zastrelil. Vo vinohrade vraj s kamarátom plašili škorce brokovnicou a ostrými nábojmi, zbraň obrátil aj na psa. Tvrdil však, že ten na neho zaútočil. "Štekal na mňa útočil, za kabát ma chytil, jak som sa otočil, tak som strelil, v tesnej blízkosti. Takto na meter," uviedol predseda poľovníckeho spolku Ondrej Szilva. 

Predseda poľovníckeho spolku to ľutuje

Zverolekár, ktorého kontaktovali majitelia psa však podľa slov Jozefa Mezyea tvrdí niečo iné. "Podľa nášho zverolekára bol z asi 20 metrov z boku zastrelený," tvrdí Mezey. Majitelia sú nešťastní, pes mal totiž na krku výrazný obojok, a podľa zákona o poľovníctve,  označeného psa poľovník nesmie zastreliť. "Ľutujem čo sa stalo, lebo keby na mňa nezaútočil pes, tak to sa nestane," dodal Szilva.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy