Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tomáš (26) strieľal na psa. Údajne iba skúšal vzduchovku
Zdielať na

Tomáš (26) strieľal na psa. Údajne iba skúšal vzduchovku

Dvadsaťšesťročný Tomáš postrelil v Urminciach malého psíka, ktorý behal po ulici. Údajne iba skúšal novú vzduchovku. Pred ďalšou paľbou zviera zachránila okoloidúca žena.

Psíka zachránila okoloidúca žena

Keď Tomáš videl behať po ulici psíka, vytiahol vzduchovku a jednoducho naňho vystrelil. "Pes schytal zásah a následne sa s veľkým krikom rozbehol ďalej po tejto ceste," potvrdil zástupca útulku zvierat v Nitre František Kubíček.

Muža, ktorý strieľa na psa, videla z auta na vlastné oči okoloidúca pani. Ubolenému zvieraťu sa snažila hneď pomôcť. Po 300 metroch sa jej ho podarilo chytiť a naložila ho do auta.

So psíkom v aute odišla šokovaná žena za dedinu a na miesto zavolala pomoc. Ľudia z útulku potom orieška previezli na veterinárnu kliniku. Tam zistili, že má v sebe jeden náboj.

Mladík sa k ohavnému činu priznal

Celý prípad zástupcovia útulku zvierat oznámili na polícii. Mladého muža už zakrátko policajti zadržali a predviedli na oddelenie. Tam sa ku všetkému aj priznal. ,,Polícia okolnosti prípadu prešetruje ako priestupok voči poriadku v správe," doplnila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa našich informácii Tomáš tvrdil, že iba skúšal novú vzduchovku. Vraj chcel zistiť, ako funguje na zvieratách. Preto nemal problém vystreliť na bezbranného psa, ktorý išiel náhodou okolo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy