Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Psíčkari v Mikuláši pozor! Niekto rozhádzal párky s klincami
Zdielať na

Psíčkari v Mikuláši pozor! Niekto rozhádzal párky s klincami

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Majitelia psov z Liptovského Mikuláša sú zdesení. Ich prechádzky v areáli vodných športov musia niekomu poriadne vadiť. Do trávy totiž porozhadzoval párky s klincami. Prvou obeťou sa v stredu večer stala 9-ročná sučka.

Sučka prehltla klinec

Šťastím v nešťastí bolo, že asi 9-ročná fenka prehltla len jeden klinec. Zahryzla sa do nebezpečnej, no pre psy veľmi lákavej návnady. Ostré hroty klinca jej mohli smrteľne poškodiť vnútorné orgány. "Bola som ju aj ovoňať,keď to zožrala, no nevoňalo to ako nejaká chémia, tak som tomu ani nevenovala pozornosť, až dovtedy, ako som uvidela tie rozkrojené párky," hovorí majiteľka sučky Katarína Špirková. 

Z troch kúskov trčali klince a z jedného dokonca aj žiletka. pani Katarína sa preľakla, no urobila to najlepšie, čo v danej chvíli mohla. Pozbierala nebezpečné párky a s oboma psami okamžite vyhľadala veterinára. Pes jej sestry bol v poriadku, India však toľko šťastia nemala. "Keď spravili röntgen tak zistili, že ten klinec má v žalúdku," dodáva majiteľka psa.


Našťastie ju jej majiteľka včas priviedla k veterinárovi. Ten ju okamžite operoval a klinec jej zo žalúdka vybral predtým, ako stihol napáchať väčšie škody.

Návnad môže byť viac

Štvornohému pacientovi sa podľa veterinára momentálne darí dobre a je mimo ohrozenia života. Ak aj vy chodíte v Liptovskom Mikuláši na nábreží venčiť svojich psov, zvýšte svoju pozornosť, nebezpečných návnad tu môže byť porozhadzovaných viac.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy