Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Policajná razia v Prešove! Kukláči zadržali nebezpečných mužov
Zdielať na

Policajná razia v Prešove! Kukláči zadržali nebezpečných mužov

PREŠOV / Národná kriminálna agentúra zatýkala v Prešove! V putách skončili dvaja ľudia, ktorí by mali stáť za streľbou na rodinný dom z júna minulého roka. Vtedy niekto rozstrieľal fasádu zrejme samopalom. Cieľom zrejme bolo vystrašenie syna majiteľky domu.

Streľba na rodinný dom

Kukláči pod vedením Národnej kriminálnej agentúry udreli na dvoch miestach. Jedného muža zadržali v práci, druhú osobu v aute na ulici. Prezídium policajného zboru potvrdilo iba to, že zadržali dvoch ľudí, ktorých už obvinili. "Nakoľko aj v tejto chvíli prebiehajú procesné úkony, nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Polícia je na oficiálne informácie skúpa. Podľa informácií televízie JOJ, by zatýka nie v stredu malo súvis so streľbou na rodinný dom v pokojnej časti Prešova. A to v júni minulého roku. Počas natáčanie reportáže nám dvere domu nikto neotváral, zdá sa, že nikto nebol doma.

Vyhrážanie a strach

Na dom, v ktorom býva staršia žena so svojim synom podnikateľom, niekto vypálil 24 rán. Pravdepodobne samopalom. Z okna ostalo len rešeto. Ak by za ním niekto stál, už by nebol medzi živými. "Zasvietila som v izbe, videla som rozstrieľané okno a hneď som zavolala na číslo 158," spomína na otrasné udalosti majiteľka domu pani Eva.

Všetko už nasvedčovalo tomu, že terčom postrašenia mal byť jej syn podnikateľ. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že nešlo o prvú vyhrážku. Pred streľbou pohltili plamene auto, ktoré používala jedna z jeho firiem. Že to môže mať súvis práve s tým, potvrdzuje i obvinenie mužov, ktoré im vzniesol vyšetrovateľ. "Muži boli obvinení z trestných činov poškodzovania cudzej veci a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," upresnila Denisa Baloghová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy