Oblačno
20°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
V Chynoranoch objavili skládku, boli na nej mŕtve kurčatá
Zdielať na

V Chynoranoch objavili skládku, boli na nej mŕtve kurčatá

CHYNORANY / Pár metrov od rieky Nitra pri Chynoranoch (okr. Partizánske) objavili rybári nelegálnu skládku. Neznámy páchateľ tam vysypal stovky uhynutých kurčiat. Boli už spracované. S najväčšou pravdepodobnosťou bolo mäso pokazené a niekto sa ho zbavil takýmto spôsobom. Starostka obce chce dať skládku zlikvidovať. Pokiaľ by bolo mäso kontaminované, mohli by sa nakaziť zvieratá z okolia.

Podnikanie s odpadom

Polícia na východe Slovenska odhalila nelegálne kšefty s odpadom. Oficiálny komunálny odpad z obcí v okolí Prešova končil údajne na neoficiálnych skládkach. Podľa vyšetrovateľa išlo o tisíce ton odpadu za státisíce eur. 55- ročného podnikateľa, ktorý mal obciam vystavovať falošné potvrdenia, už obvinili.

Smeti končili na nelegálnej skládke

Polícia obvinila podnikateľa (55), ktorý podnikal s odvozom a uskladnením komunálneho odpadu. Smetie z mnohých obcí v okolí Prešova končilo podľa vyšetrovateľa na nelegálnych skládkach. Boli to údajne tisíce a tisíce ton. "Odpad rôzneho katalógového čísla obvinený muž neodovzdal na legálne uskladnenie, ale ho uložil v priemyselnom areáli ako aj na iných, zatiaľ nezistených miestach," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. REPORTÁŽ TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy