Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Jaroslav chcel pomôcť Rómom, maringotky musí dať preč
Zdielať na

Jaroslav chcel pomôcť Rómom, maringotky musí dať preč

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Obyvatelia Kláštora pod Znievom si môžu vydýchnuť! Ich sused Jaroslav tam na jeseň do obce nasťahoval Rómov. Teraz ich sťahuje preč. Pravý dôvod však pozná len on.

Od "nájomníkov" vyberal 120 €

Neporiadok, nakopené haraburdy medzi maringotkami, kde prichýlil ľudí, ktorí nemali kde bývať. Takto to vyzeralo v Kláštore pod Znievom ešte na jeseň. Jaroslav tvrdil, že im našiel miesto na svojej parcele len preto, lebo mu ich bolo ľúto.

Pravdou však je, že mesačne od nich za ubytovanie inkasoval 120 €. "Tie dve rodiny tu boli iba týždeň. S tým, že dnes im idem vrátiť celé nájomné," hovorí majiteľ pozemku Jaroslav Pyšný. Majiteľ napokon vyčistil svoju parcelu. Nákladné auto postupne odtiahlo maringotky. Jaroslav Pyšný vraví, že ubytované rómske rodiny sa vrátia tam, odkiaľ prišli. Zostali tu len dvaja ľudia, ale vraj ich ubytovanie vyrieši. "Nemôžem ich nechať. Voľakde ich prichýlim. Mimo stredu obce," hovorí Jaroslav.

Majiteľ už pozemok vypratáva

"Pomohli nám, ale keď starosta nechce súhlasiť s tým," hovorí obyvateľ maringotky. majiteľ pozemku dá odstrániť aj narýchlo pozbíjané latríny. Podľa jeho slov pozemok vypratáva, lebo sa mu ozval človek, ktorý ho chce kúpiť.

Miestni ľudia nám k tomu o dianí v dedine hovoriť nechceli. Myslia si však, že skôr to bude preto, že sa naľakal po medializácii tohto prípadu. Bojí sa kontroly a následnej pokuty. Veď tu tým svojím spôsobom podnikal na čierno. "Čo bude ďalej momentálne neviem povedať a je to trošku predčasné. Myslím si, že niektoré maringotky si už našli svoje miesto," uviedol starosta obce Maroš Halahija.

"Mne to je jedno, kde pôjdem," hovorí jeden z obyvateľov maringotky. Tunajší obyvatelia sú nakoniec spokojní. Centrum Kláštora pod Znievom bude opäť zapadať do prostredia tejto známej historickej obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy