Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Manželia zarábali na osadníkoch, tí ich teraz velebia
Zdielať na

Manželia zarábali na osadníkoch, tí ich teraz velebia

ŠARIŠSKÉ JASTRABIE / Zarobili na nich tisíce eur a oni ich velebia ako svojich chlebodarcov. Niekoľko obyvateľov zo Šarišského Jastrabia sa skutočne zišlo pred súdom, aby podporili úžernícky pár. Manželov pritom zatkla polícia v utorok priamo pri preberaní peňazí a vo štvrtok večer sa už postavili pred sudcu.

Manželia pôjdu do väzby

Manželia sa obohatili o stovky eur. Stalo sa tak len pre niekoľkými dňami. Teraz stoja manželia pred súdom a vysvetľujú svoje konanie. Ten rozhodol, že pôjdu do väzby. 

Žena sa pred poštu v dedine postavila v čase vyplácania dávok už o ôsmej ráno. O hodinu neskôr ju zatkli policajti a za tento čas už mala vo vrecku od svojich klientov takmer 600 eur. Zarobili ale určite viac. Poctivo si viedli peňažný denník a v osade sa netajili tým, že si od nich požičiavali všetci.  

Manželom hrozí niekoľkoročná basa, pred sudcu sa vo štvrtok postavil najskôr 34-ročný Bartolomej a o dve hodiny neskôr aj jeho manželka Mária. Ani jeden z nich sa na slobodu zatiaľ nevráti.

Zarobili tisíce eur

Ľudia z osady boli ešte tesne po zatknutí odhodlaní štrajkovať pred budovou súdu, nakoniec ich tam dorazilo iba zopár. Mladá žena nastúpila do policajného auta bez emócii.

Polícia v týchto dňoch všetko prepočítava a konečna suma, ktorú na úžere zarobili, bude poriadne vysoká. Predpokladá sa že pôjde o tisíce eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy