Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na túto bitku nezabudnú ani policajti, schytali totiž tiež
Zdielať na

Na túto bitku nezabudnú ani policajti, schytali totiž tiež

KLOKOČOV / Nadávky, vyhrážanie a nakoniec aj silné údery. Toto všetko čakalo na dvoch policajtov v obci Klokočov (okres Čadca). Susedia na policajnú linku oznámili, že z bytu na druhom poschodí sa šíri poriadny hluk. Navyše mali obavy o malé dieťa.

Nezostalo len pri silných slovách

Policajná hliadka z obvodného oddelenia z Turzovky okamžite vyrazila do neďalekého Klokočova. Pred obecnou bytovkou už bolo poriadne rušno. Policajti sa snažili situáciu upokojiť, no 29-ročný Michal mal však iný názor. A neostalo len pri ostrých slovách.

"Jedného z policajtov udrel do hrudníka a druhého kopol nohou, na ktorej mal ťažkú obuv s oceľovou špicou do oblasti ruky," informuje hovorkyňa policajného zboru Janka Balogová.

Roztrhala uniformu, vulgárne nadávala

Policajti tak museli použiť aj donucovacie prostriedky. Obaja mali čo robiť, aby si poriadili s agresívnym a poriadne opitým mužom. "Keď som sem prišiel, tak som videl na zemi spútaného človeka a nad ním dvoch vysilených dobitých policajtov," tvrdí starosta obce Ľuboš Stríž.

Keď už bol Michal v putách, na policajtov zaútočila i jeho družka. Rovnako aj 23-ročnej Ivane dodal silu alkohol. "Žena jednému z policajtov roztrhla uniformu, poškriabala ho do oblasti tváre a krku a obidvom neustále vulgárne nadávala," dodáva Balogová.

Dieťa previezli do nemocnice

Ďalším, komu smerovali vyhrážky je starosta. Netají sa tým, že nadránom sa mu ťažko zaspávalo. "Mám v držaní zbraň, ktorú od dnešného dňa začnem používať a nosiť pri sebe," hovorí. Kým opitá Ivana bránila svojho priateľa, jej trojročná dcérka Eliška ostala sama v prázdnom byte.

"Plakalo tam. Potom suseda išla preňho, zobrať ho a doniesla ho tu  na chodbu dolu," opisuje situáciu suseda.  O Ivaninu dcérku sa postarali susedia. Elišku však ešte v noci previezli do čadčianskej nemocnice. Malé dievčatko neustále plakalo a pýtalo, kde je jeho mama.

Matku malej Elišky, rovnako ako aj jej druha už policajti obvinili z útoku na verejného činiteľa a z nebezpečného vyhrážania. Obidvom hrozí až osemročné väzenie.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy