Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji s kuklami na hlavách prepadli dôchodcov, vzali si zapaľovač
Zdielať na

Zlodeji s kuklami na hlavách prepadli dôchodcov, vzali si zapaľovač

HANDLOVÁ / S kuklami na hlavách vtrhli do bytu, dôchodcov surovo zbili, vzali cigarety a ušli. Neznámi páchatelia chceli, aby im dôchodcovia dali všetky peniaze. 65-ročnej žene zlomili prsty na rukách. Nakoniec vzali cigarety, zapaľovač za 6 eur a ušli. Policajti po nich pátrajú.

Vtlačili ju do bytu násilím

Pán Fraňo spolu so svojou nevlastnou dcérou prežili hotové peklo. Do bytu im vtrhli dvaja maskovaní muži. "Dvaja neznámi páchatelia maskovaní kuklami zazvonili a zaklopali na dvere a potom ako im majiteľka otvorila, vtlačili ju do bytu," informovala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

"Tlačili ma ďalej a zapchaté ústa som mala," hovorí pani Anna. Páchatelia kričali, aby im dali všetky peniaze. Dôchodcovia ich prosili, aby ich nechali na pokoji, že žiadnu hotovosť nemajú. Lupiči však boli stále agresívnejší. 

Vzali cigarety, zapaľovač a igelitku

"Jeden z páchateľov poškodenú sácaním vtlačil cez chodbu do kuchyne, druhý vošiel do kuchyne, kde päsťou do oblasti tváre udrel poškodeného majiteľa bytu," dodáva Antalová.

71-ročný muž a 65-ročná žena sa brániť nedokázali. Viac ako 15 minút znášali surovú bitku. "Začali prehľadávať kuchyňu a obývačku bytu, z kredenca vzali škatuľku cigariet, plynový zapaľovač a igelitovú tašku," opisuje Antalová.

"Ako som si bránila tú tašku, tak ma buchol päsťou a hneď som bola na zemi," tvrdí napadnutá žena. Tu bezbrannej žene uštedrili ešte niekoľko rán päsťou. Zlomili jej prsty na ruke. Peniaze nakoniec nenašli. Asi po 20 minútach z bytu ušli.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy