Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Miroslav (59) napadol svoju macochu (80), vyhrážal sa smrťou
Zdielať na

Miroslav (59) napadol svoju macochu (80), vyhrážal sa smrťou

ZEMPLÍNSKE HÁMRE / Miroslav z obce Zemplínske Hámre (okres Snina) najprv zbil svoju mamu, a potom na sebe zapálil vetrovku. Horiace oblečenie hodil do sena a vyhrážal sa, že podpáli celý dom. 80-ročná Júlia je Mirova nevlastná mama, so slzami v očiach priznala, že sa ho začína báť. A nielen ona. Susedia hovoria, že muž seno nezapálil prvýkrát.

Bundou podpálil seno

Miroslav najprv zapálil bundu, ktorú mal oblečenú na sebe, a potom ju hodil do senníka so slovami - nech zhorí celý dom. "Syn vyjde von a hovorí, mami, veď Miro podpálil seno," opisuje suseda. 

Ak by 80- ročná žena rýchlo nepribehla a nezahodila vetrovku do snehu, seno by vzbĺklo za pár sekúnd a s ním aj celý dom. Susedia vravia, že Miro senník podpálil už aj pred dvoma rokmi. Podľa nich sa správa agresívne iba vtedy, keď má vypité. A takmer vždy pritom najviac trpí pani Júlia.

Kopol ju do zadku

"Začal ma fackať, a ešte keď som sa otočila, tak ma kopol do zadku," hovorí Miroslavova nevlastná matka. "Na dvore rodinného dome začal vulgárne nadávať svojej matke a vyhrážať sa jej zabitím. 59- ročný muž bol v tom čase v podnapitom stave," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Polícia už muž obvinila pre prečin nebezpečné vyhrážanie a momentálne je v cele policajného zaistenia. "Nakoľko sa podobné správanie uňho objavuje častejšie, u matky to vzbudilo dôvodnú obavu o jej život.," dodáva Džobanik. Sudca už podal návrh na jeho vzatie do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy