Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Najhoršie bolo, keď som brata videl s kladivom v ruke
Zdielať na

Najhoršie bolo, keď som brata videl s kladivom v ruke

LUKAČOVCE / Muž z Lukačoviec (okres Prešov), ktorého chcel jeho vlastný brat zavraždiť, porozprával otrasný zážitok. Najstrašnejšie vraj bolo, keď nad sebou videl svojho brata v kladivom v ruke a videli to aj jeho deti. Gabriel ho chcel v spánku dobiť. Za pokus o vraždu mu hrozí až doživotie.

Starší mi zachránil život

"Zobudil som sa na to, že on stojí nado mnou a udiera ma kladivom do hlavy," hovorí zranený Michal. Gabriel mal svojho brata udierať ostrou časťou kladiva. Na hlavu sa mu zahnal približne 5-krát. Brutálny útok sa odohral pred očami Michalových dvoch synov. Práve tomu staršiemu môže vďačiť za život.

"Ten straší chlapec, keď som začal kričať, tak ho odtlačil," opisuje Michal. "Polícia predmetné kladivo zaistila a bude zaslané na expertízne skúmanie," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. 37-ročný Michal dôvod útoku stále nepozná. S bratom sa ani nebili, ani nehádali. Myslí si, že za všetkým sú Gabrielove psychické problémy.

Nebolo to prvý raz

"Musel prestať brať lieky, ktoré má predpísané," tvrdí Michal. Gabriel pritom brata napadol aj v minulosti. Za to, že naňho zaútočil sekerou, dokonca skončil v base. "Mužovi z Lukačoviec bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu.Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie." dodáva Migaľová.

"To, čo urobil mne, môže urobiť hocikomu inému. Taký človek nemá čo robiť medzi normálnymi ľuďmi," dodáva Michal.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy