Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jedna rodina, jeden večer a dva brutálne útoky, vitajte v Tisovci
Zdielať na

Jedna rodina, jeden večer a dva brutálne útoky, vitajte v Tisovci

TISOVEC / Televízii JOJ sa podarilo získať záznam z bezpečnostných kamier, na ktorom útočníci, medzi ktorými boli aj ženy a deti, na zemi dokopali dvoch mužov. Útokom vraj nepredchádzali žiadne roztržky. Poškodení sa však zrejme zo strachu neobrátili na políciu a odmietli aj lekárske ošetrenie.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Aj deti dokopali dvoch ľudí

K brutálnej bitke došlo priamo v centre námestia, nielen dospelí,ale aj maloleté deti tu dokopali dvoch ľudí. Na zázname je vidieť, ako sa rodina chystá zaútočiť na prvého muža. Roman si mal od jedného z útočníkov vypýtať cigaretu.

To sa mu ale zrejme nepozdávalo a Romana mal aj s rodinou začať naháňať. Je viditeľné, ako sa muž snaží ukryť vo dvore a členovia rodiny utekajú za ním, kde ho mali napadnúť.

Útok nenahlásil ani jeden

Tá istá rodina v ten večer zaútočila aj na Dalibora. Ten mal námestím len prechádzať, keď ho útočníci napadli. Zhodili ho na zem a bezhlavo bili. Kopnúť do muža ležiaceho na zemi si prišli aj ženy a deti. "Podkopli ma a jak som sa mal ubrániť, ja som si kryl hlavu a to bolo všetko," opisuje Dalibor.

Obaja muži po útoku odmietli ošetrenie, podľa našich informácii však mali po telách podliatiny a zranenia najmä v oblastí tvárí. Ani jeden z mužov zrejme zo strachu útok polícii nenahlásil. Tá ale aj napriek tomu začala vyšetrovanie.

Problémy v čase vyplácania dávok

"Sme začali incident ihneď preverovať aj napriek tomu, že samotní zúčastnení nemali záujem túto vec na polícii oznamovať," informuje hovorkyňa policajného zboru. Rodina, ktorú údajne pozná v negatívnom svetle celé mesto a práve jej členovia mali byť útočníkmi tvrdí, že oni určite nikoho nezbili.

Podobné útoky v meste časté nie sú, s neprispôsobivými majú ľudia problémy najmä v čase vyplácania sociálnych dávok. Strach z nich však postupne prichádza. "Celkovo tí starší ľudia sú troška vystrašení, majú obavy," informuje primátor Peter Mináč.

Samospráva sa chce vyhnúť podobným útokom spoluprácou so štátnou políciou a posilnením hliadok tej mestskej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy