Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Osadníci prišli počas chvílky o všetko, zhorela im chatrč
Zdielať na

Osadníci prišli počas chvílky o všetko, zhorela im chatrč

ČERVENICA / Po pondelkovom požiari v osade v obci Červenica na východe Slovenska, zostali dve rodiny s malými deťmi bez strechy nad hlavou. Plamene sa rýchlo šírili. Obyvatelia chatrče vybehli v poslednej chvíli. Ostalo im len to, čo mali na sebe.

Zachránení v poslednej chvíli

Po pondelkovom požiari v rómskej osade v obci Červenica na východe Slovenska zostali dve rodiny s malými deťmi bez strechy nad hlavou. Požiar bol rýchly, drevená konštrukcia i obloženie nemali šancu. Obyvatelia chatrče sa zachránili v poslednej chvíli. Ostalo im len to, čo mali na sebe.

V drevenej chatrči žili dve rodiny, štyria dospelí a päť detí. Plamene skromné bývanie úplne zničili. Horieť začalo zrejme od komína. Obyvatelia chatrče ani netušili že horí, až kým neprišiel sused s krikom. Schytili deti a utekali kade ľahšie.

Prežijú vďaka rodine

"To bola sekunda. Všetko im zhorelo, jedlo, mäso, všetko čo mali dnu im zhorelo," hovoria susedia. Na útek sa dali aj Majitelia vedľa stojacích príbytkov. Plamene boli obrovské, báli sa, že sa rozšíria. Na pomoc prišli i dve hasičské cisterny. No už ani nebolo takmer čo hasiť.

"Je to drevená konštrukcia," tvrdí veliteľ zásahu Stanislav Dziak. Svedkovia hovoria, bolo to rýchle. Skromná drevenica ľahla popolom. Jej obyvatelia prišli úplne o všetko. Najbližšie dni v tuhých mrazoch prežijú len vďaka rodine.

ISIFA - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy