Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prezidentské voľby sa blížia. Takto vznikajú kurzy na víťaza...
Zdielať na

Prezidentské voľby sa blížia. Takto vznikajú kurzy na víťaza...

BRATISLAVA / Slováci si aj tento rok budú môcť tipnúť, kto bude prezidentom SR. Nebude chýbať ani možnosť staviť si na to aké budú percentuálne zisky alebo účasť voličov. Podľa stávkových kancelárii majú tipujúci ešte lepší odhad ako samotné volebné prieskumy.

Bookmakeri čerpajú z verejne dostupných zdrojov

O tom, kto bude favoritom volieb, rozhodujú bookmakeri. Čerpajú z verejne dostupných zdrojov. Zaujímajú ich aj názory sociológov a politológov. Takisto sa pozerajú na profesijnú a politickú históriu jednotlivých kandidátov. "My sledujeme celé to dianie. Hlavne prieskumy verejnej mienky," hovorí riaditeľ stávkovej kancelárie Niké Otto Berger.

Rozhodujúca bude aj samotná predvolebná kampaň. "Dôležitým faktorom je aj samotný názor bookmakera," tvrdí hovorca stávkovej kancelárie Fortuna Petr Šrain. Až 15 kandidátov bude v tohtoročných prezidentských voľbách bojovať o priazeň voličov. PROFILY TU.

Kurzy budú známe mesiac pred voľbami

Odvahu tipnúť si, ktorí z nich zabezpečí pre tipujúcich aj rozprávkovú výhru nemajú ešte ani stávkové kancelárie. Presné kurzy na jednotlivých kandidátov budú známe približne mesiac pred samotnými voľbami. Stávkové kancelárie totiž ešte čakajú, ako sa bude vyvíjať samotná kampaň.

Niektoré z nich však už majú svojich tajných favoritov. "Asi nebude prekvapením, že hlavným favoritom bude Robert Fico," dodáva Šrain. "Ďalšími kandidátmi sú Kiska, Čarnogurský, Kňažko," uviedol hovorca stávkovej kancelárie Victory Tibor Pekarčík.

Tipéri sú veľmi spoľahliví

Samotní tipéri sú podľa skúseností stávkových kancelárii spoľahlivejší ako predvolebné prieskumy. Na základe tipov od ľudí tak vedia presnejšie určiť víťaza.

"Tak predpokladám, že Fico vyhrá," hovorí jeden z tipérov. Hýbať potom môžu aj so samotným kurzom. "My dopredu už vidíme, že asi ako tie voľby môžu dopadnúť. Ak stávkujúci na niečo vsadí, tak určite to bude aj voliť," myslí si Berger.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy