Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitý Dzurinda (58): Neustriehol som, kedy mám dosť
Zdielať na

Opitý Dzurinda (58): Neustriehol som, kedy mám dosť

KOŠICE / Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda si pred Hiltonom na Hlavnej ulici v Košiciach opitý rozbil hlavu. Aspoň tak to tvrdili taxikári pred hotelom. Skončil na pozorovaní v nemocnici. Vraj bol na oslave 80-ky Rudolfa Schustera. Informáciu zverejnil portál Korzár.

Dzurinda: Mrzí ma, že som potrápil zdravotné sestry

Expremiér a poslanec NR SR Mikuláš Dzurinda novinárom potvrdil, že nebol triezvy, keď utrpel úraz hlavy pred košickým hotelom Hilton na Hlavnej ulici. Uviedol to na brífingu po prepustené z úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, kde strávil noc.

"Pil som,“ priznal Dzurinda. Dodal, že sa v pondelok zúčastnil na oslave životného jubilea 80. narodenín exprezidenta Rudolfa Schustera. "Mrzí ma to. Mrzí ma, že som potrápil nielen zdravotné sestry, ale aj mojich blízkych. Pravda je taká, že včera ráno som ešte na Železnej studničke zabehol 15 kilometrov a potom som šoféroval do Košíc. Potom som už cítil únavu. Zrejme som neustriehol moment, keď som si už nemal dať ďalší pohárik,“ povedal.

Asi je to znamenie, že nie som najmladší

"Výnimočne si sem-tam dám cigaretu. Tak som si ju vypýtal a šmykol som sa pri smetnom koši,“ uviedol Dzurinda. Nespomína si, že by sa mu stal podobný incident.

"Je to pre mňa poučenie, ale už si dám pozor. Nevravím, že si už nikdy nedám pohárik, patrí to k životu. Na budúci rok mám 60 a zrejme je to signál, že už nie som najmladší. S plnou vážnosťou a pokorou chcem povedať, že už si dám väčší pozor,“ povedal Dzurinda.

Ošetrenie chce zaplatiť

Ako povedal novinárom, je si vedomý, že si má preplatiť zdravotné ošetrenie a povedal to lekárom i riaditeľovi nemocnice. "Požiadam o faktúru a zaplatím ju,“ uviedol Dzurinda a dodal, že ešte nevie, aká bude jej výška.

Expremiér priznal, že má dva stehy a ďalšie vyšetrenia boli negatívne. "Cítim sa subjektívne dobre. Ešte si odpočiniem a pomaly sa vrátim autom do Bratislavy,“ dodal Dzurinda.

Pýtal si cigarety

"Videli sme to na vlastné oči. Bol spitý na mraky, ledva stál na nohách,“ povedali Korzáru dvaja taxikári. Tesne pred ôsmou ho videli, ako z hotela vyšiel, dal sa do reči s okoloidúcimi, vypýtal si od nich cigaretu, zapálil si ju a chcel sa oprieť chrbtom o smetný kôš.

Zostal na pozorovaní

Pri cúvaní sa mu však podlomili nohy a pri páde si udrel hlavu o asfalt. Na mieste bolo vidno krv. Podľa svedkov nevedel expremiér po páde vstať, na pomoc mu pribehli hoteloví ochrankári, zavolali sanitku a tá ho odviezla do nemocnice.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy