Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nehlasujú, nepracujú. Najhoršie štatistiky má Mikuláš Dzurinda
Zdielať na

Nehlasujú, nepracujú. Najhoršie štatistiky má Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA / To, že sa naši poslanci často ulievajú a nesedia v parlamentných laviciach, nie je nič nové. Práve Mikuláš Dzurinda je tým, ktorý na svojej poslaneckej stoličke strávil najmenej času. Informáciu priniesol denník SME.

Dzurida dopadol najhoršie

Dzurinda podľa analýzy denníka SME vynechal viac ako tretinu hlasovaní, presne 409 a ani sa veľmi nezapájal do diania. Nemal totiž žiadnu otázku na premiéra, interpeláciu na ministra a nepredložil žiadny zákon, či pozmeňovací návrh.

Napriek tomuto nelichotivému výsledku si nemyslí, že dostatočne nepracoval. Odvolal sa na to, že ako člen Parlamentného zhromaždenia Rady Európy a ďalších organizácií veľa cestuje, a tak bola jeho neúčasť na rokovaní zakaždým ospravedlnená.

V tomto neveľmi lichotivom rebríčku niekdajšieho premiéra nasleduje Daniel Lipšic, ktorý vynechal 371 hlasovaní. Ten mal zase zdravotné dôvody, podstúpil operáciu sietnice a bol dlhodobo práceneschopný. Tvrdí však, že aj vtedy, keď bol chorý, nechýbval na schôdzi, ale nebol na hlasovaniach.

Najvzornejší Smeráci

Ďalšie priečky tiež obsadili opoziční poslanci. No a čo zrejme neprekvapí je, že najvzornejší sú v tomto smere - Smeráci. Poslanci vládnej strany chýbajú na hlasovaniach najmenej.

Jedna vec je chodiť do práce a druhá byť v nej aj aktívny. V takomto rebríčku všetko dopadlo trochu inak. Medzi tými, ktorí nemali žiadnu otázku na hodine otázok, žiadnu interpeláciu a nepredložili ani jeden zákon alebo pozmeňovací návrh sú totiž viacerí poslanci práve zo Smeru.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy