Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Jane (16) a Andrejovi rodičia bránili v láske, ušli
Zdielať na

Jane (16) a Andrejovi rodičia bránili v láske, ušli

KOŠKOVCE/PODSKALKA / Zakázaná láska. Tak možno nazvať príbeh iba 16-ročnej Jany z Humenného a jej priateľa. Keďže im rodičia bránili byť spolu, po Vianociach obaja ušli z domu. Janu hľadali príbuzní aj policajti. My sme však boli rýchlejší...

Dievča je negramotné

Jana (16) odišla z domu po Vianociach. Rodičia sa o ňu báli hlavne preto, že hoci má ukončenú základnú školu, vraj je negramotná. "Bezgramotní sú tu na tej osade. Tam sa neučia nič, kuria okolo učiteľky, všetko možné," hovorí ujo nezvestnej Jany.

Príbuzní po celom meste vylepili plagáty s fotkou nezvestnej. Vtedy ešte netušili, že 16-ročné dievča ušlo so svojím o 6 rokov starším priateľom. "Rodičia im zakázali, aby spolu chodili," hovorí predseda rómskej rady Milan Tokár. "Milenec či frajer, či čo. No a rodičia jej nedovoľujú toto robiť," hovorí ujo nezvestnej.

"Nezvestná žena je 170 cm vysoká, má tmavo gaštanové vlasy dlhé po pás. Oblečenú mala vetrovku s kapucňou zelenej farby a modré rifle s bielymi kvetmi," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová. O pomoc pri pátraní vás polícia tentoraz prosiť nebude.

Nájdení na opačnom konci okresu

Dievča s výzorom zodpovedajúcim policajnému popisu totiž vypátral spravodajský štáb TV JOJ no na úplne inom konci okresu. "A čo tam robila v Koškovciach, keď tam cigáni nebývajú. Ani rodinu tam nemá," hovorí ujo nezvestnej.

Spolu s priateľom priznali, že ušli spolu, lebo im rodičia v láske bránili. "My sa proste ľúbime a nám zakázali, aby sme spolu boli, preto sme odišli z domu," hovorí priateľ nezvestnej Andrej.

Bála sa, čo bude doma

Dvojicu sme zobrali na najbližšie policajné oddelenie. Jana sa nebála ani tak výsluchu, ale skôr toho, čo ju bude čakať doma. "Práveže oco ju zbil pre to. No ale môže tak diabla biť," tvrdí ujo nezvestnej.

Rodičia Jane zakázali stretávať sa s Andrejom, no podľa jej uja je to všetko len dočasne. "Už teraz ju nepustí von, ale dokedy bude ten režim... Dvakrát sedel v base...," dodáva ujo nezvestnej Jany.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy