Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
ZÁZNAM. Vysokoškoláci ničili vianočnú výzdobu na pešej zóne
Zdielať na

ZÁZNAM. Vysokoškoláci ničili vianočnú výzdobu na pešej zóne

TRNAVA / Zlodeji Vianoc, alebo presnejšie vianočnej výzdoby, sa v posledných dňoch pohybujú nočnými ulicami Trnavy. Zväčša podgurážení mladí ľudia si našli mimoriadne čudnú zábavku. Tú teraz riešia mestskí policajti.

Podgurážení študenti sa zabávali

Partia vysokoškolákov sa námestím vracala zrejme z niektorého z barov. Vysvietená vianočná výzdoba na pešej zóne ich okamžite zaujala. Vodca partie si to namieril priamo do stredu adventného venca. Jeho kamaráti dlho neotáľali. Začala sa najskôr guľovačka a potom zápas s vianočnými guľami.

"Partia opitých mladých ľudí, vysokoškolsky vzdelaných, úmyselne ničila a otrhávala adventný veniec a s guľami hrala po hlavnej ulici futbal," potvrdil náčelník Mestskej polície v Trnave Igor Keleši.

Ani to im nestačilo. Ďalší z partie si chcel jednu z improvizovaných sviečok vziať so sebou. To sa mu však nepodarilo. Nebol však jediným vianočným zlodejom. Náhle estetické cítenie sa v noci prejavilo aj v dvoch mladých dievčatách. V jednom momente si zrejme chceli odniesť svietiace vločky so sebou. Prekazili im to ale mestskí policajti. Tváriť sa, že je všetko v poriadku, však pred prichádzajúcou hliadkou nepomohlo.

"Obidva prípady boli zdokumentované, boli zadržané a boli riešené v blokovom konaní. Žiaľ, iná sankcia v tomto prípade neprichádzala do úvahy," hovorí Keleši.

Toto však nie sú jediné prípady. Podľa trnavských mestských policajtov ničitelia Vianoc vychádzajú do ulíc večer čo večer. "Pravidelne v časoch v stredu, v piatok, v sobotu, keď prebiehajú diskotéky," doplnil Keleši.

Nová vianočná výzdoba v Trnave

"Kúpili sme nový vianočný stromček a adventný veniec. Stálo to približne 12 000 eur," potvrdil viceprimátor Trnavy Bystrík Stanko. Aby si svoju novú výzdobu v Trnave ochránili, sprísnili opatrenia. Bezpečnostné kamery ju budú strážiť až dovtedy, kým opäť nepoputuje do skladu.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Mestská polícia Trnava

Súvisiace články

Najčítanejšie správy