Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladíci našli peňaženku, bolo v nej 2 500 €
Zdielať na

Mladíci našli peňaženku, bolo v nej 2 500 €

STARÁ ĽUBOVŇA / Traja chlapci zo Starej Ľubovne našli 2 500 € ležať pri koľajniciach na miestnej vlakovej stanici. Priznali sa, že nechať si peniaze, bolo veľkým pokušením. Pozrite sa, čo s peniazmi urobili...

2 500 € pri koľajniciach

Zrejme v momente, keď bolo na vlakovej stanici v Starej Ľubovni najviac ľudí, si majiteľ dosť veľkej peňaženky s poriadne tučným obnosom pri nastupovaní do vlaku nevšimol, že mu vypadla z ruky.

V tom čase sa zo školy vracali dvaja mladíci. Nikdy by si neboli pomysleli, že sa ich deň skončí takýmto adrenalínom. "Som vystúpil z vlaku, sme sa chvíľu rozprávali a potom som ju zbadal. A tom len tak zažartoval, že tam bude tisíc eur," hovorí David, nálezca peňaženky.

Tých peňazí bolo ale oveľa viac. Takmer 2 500 €, všetky úspory majiteľa, ktoré si niesol z banky domov. "Ja som ostal v nemom úžase. Toľko peňazí pokope som ešte nevidel," hovorí Juraj.

Tomáš: svedomie nám nedalo...

"Najprv sme boli takí vystrašení, ale teraz už dobre. Dobrý pocit," dodáva David. Pre mladíkov to bolo ale dosť veľké pokušenie. Hrdo sa priznali, že odolať takej sume trvalo trošku dlhšie. "Ak sa máme priznať, tak áno. Svedomie nám to nedalo," hovorí Tomáš.

"Áno, dohadovali sme sa, sme hľadali veci, ktoré kúpime ale. Povedali sme si, že to nie je dobrý nápad," hovorí Juraj.

"Nešťastný som bol a dúfam, že sa mi to viac nestane,"
hovorí Vincent, majiteľ peňazí. Za zatvorenými dverami dostali chlapci aj finančnú odmenu, sumu si však nechali pre seba.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy