Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Taxikárov okrádajú zlodeji. Z áut im berú peňaženky s tržbou
Zdielať na

Taxikárov okrádajú zlodeji. Z áut im berú peňaženky s tržbou

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V Spišskej Novej Vsi a okolí operuje gang, ktorý sa zameriava na profesionálnych vodičov. Svedčí o tom niekoľko prípadov vykradnutých taxíkov. Scenár je vždy rovnaký, rozbité sklo na vodičovej strane a ukradnutá peňaženka s tržbou.

Majiteľ taxíku si odbehol doslova iba na pár minút. Keď sa po približne po 15 minútach vrátil, okno už mal rozbité a peňaženka bola fuč!

Chvíľková neopatrnosť sa vypomstila

Tento prípad sa stal na Starosaskej ulici po ôsmej hodine večer. Extrémna drzosť zlodejov a rýchlosť ich práce je neuveriteľná! "Našiel som rozbité šoférove okno, a peňaženka bola fuč. A to bol v podstate druhý prípad za ten večer," nahnevane hovorí taxikár Gabo. 

Za obeť padol zlodejom aj iný taxík pred nákupným centrom. Jeho vodič si išiel nakúpiť, keď sa po niekoľkých minútach vrátil, taxík bol poškodený. Z auta ale nič nezmizlo. "On tam, našťastie, peňaženku nemal. Ja som ju tam, bohužiaľ, peňaženku mal," poznamenáva taxikár Gabo.

"Poškodenému takto spôsobil celkovú škodu vo výške 170 eur," vyčísľuje nedovolenú aktivitu zlodeja Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Auto nie je výkladnou skriňou!

Inému taxikárovi rozbili okno pred jeho domom v Spišských Tomášovciach. Zlodejina opäť prebehla rýchlo, kým vodič doma obedoval. "Vždy idú výlučne po peňaženkách. Keď mám dobré informácie, tak som počul aj o nejakých pekároch," hovorí taxikár Gabo.

Okradnutých vodičov môže byť omnoho viac. Pozornosti vykrádačov áut je ťažké uniknúť. "Občania by si mali uvedomiť, že auto nie je výklad a nemali by si vo svojich vozidlách nechávať cenné veci," zdôrazňuje Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy