Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Adam (14) vykradol kostol, chcel peniaze na kolotoče
Zdielať na

Adam (14) vykradol kostol, chcel peniaze na kolotoče

LEVICE / Len 14-ročný chlapec vykradol kostol v dedine Lula. Adam vylomil okno a zobral skrinku s milodarmi. Údajne potreboval peniaze na kolotoče. Tínedžer nekradol prvýkrát. Nevedia si s ním rady už ani v rodine.

Cez okno

14-ročný chlapec vypáčil plastové okno na kostole, potom odmontoval sieťku a dostal sa do vnútra. "Na kostole bolo otvorené vetracie okno. Tým sa chlapcovi podarilo dostať dnu," povedala mama chlapca, ktorý sa vlámal do kostola. Mladíka zaujímali iba peniaze. Išiel priamo ku skrinke na milodary ktorá bola pripevnená na stene. 

Za kostolom vylomil skrinku s peniazmi pomocou skrutkovača a našiel v nej 7 eur. To, že v kostole vyčíňal zlodej, si veriaci všimli až na druhý deň. "Vyšetrovanie priviedlo policajtov k podozrivému 14-ročnému chlapcovi," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Retiazky, prstene a peňaženka

Tínedžer vraj kradol iba preto, že chcel minúť peniaze na kolotočoch. "V obci ešte neboli kolotoče, tak sa vybral do mesta najbližšieho mesta Vráble. Kúpil si prstene, retiazky a peňaženku," dodala chlapcova mama. Školákova rodina  je už zúfalá. Vykradol už aj rodinný dom. Dávať pozor si však musí dávať aj samotná rodina. Podľa chlapcovej matky, im ich syn kradne peniaze pri každej príležitosti.

Kleptoman?

"Nič mu už nepomôže, aj mne už ukradol veľa vecí," dodal chlapcov brat. Mama tvrdí, že sa už obrátila aj na odborníkov a tí kleptomániu vylúčili. V škole, do ktorej chodí, s ním problémy zatiaľ nemajú. "Je omnoho slušnejší ako väčšina jeho spolužiakov," povedala riaditeľka osobitnej školy vo Vrábloch Soňa Šestáková. Adamovi teraz hrozí väzenie, alebo pobyt v polepšovni.

Téme sa venuje Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy