Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Studňu na Luníku IX. opravili, no opäť sa pokazila...
Zdielať na

Studňu na Luníku IX. opravili, no opäť sa pokazila...

KOŠICE / Obyvatelia košického Luníka IX. dostali v piatok do daru studňu. Tí slušnejší sa tešili, že sa konečne umyjú. No ich radosť netrvala dlho. Studňa totiž už po dvoch dňoch nefungovala. Niekto do nej nahádzal kamene. Správca panelákov ju síce dal opraviť, ale...

Voda po dvoch dňoch netiekla

Spočiatku to vyzeralo ako dobrý nápad. Zabezpečiť vodu ľuďom, ktorí ju potrebovali ako soľ. Situácia sa totiž zhoršila po tom, čo vodovodné potrubie skončilo pre pár drobných v kovošrote. Voda na sídlisku prestala tiecť a miestni ju dostávali len na prídel. Keďže začali hroziť rôzne epidémie, bolo nutné hľadať riešenie.

To sa aj po roku našlo. Najskôr prútikár určil miesto, kde sa mala postaviť studňa. Potom sa vŕtalo, robili rozbory vody až napokon došlo aj k osadeniu pumpy. A to presne 15. októbra 2013. VIAC TU. 

No neprešli ani dva dni a voda tu už opäť netiekla. Niekto totiž do nej nahádzal kamene. "Celková investícia do tohto vrtu bola 5 000 eur," vysvetľuje technický riaditeľ bytového podniku mesta Košice Martin Paška. Aj väčšine obyvateľov sídliska to bolo veľmi ľúto. "Lebo sú to dobre investované peniažky," povedal jeden z nich. 

Studňu musia špeciálne upraviť

Správca paneláku sa ale zaslúžil o to, že voda zo studne už začiatkom týždňa znovu tiekla. Ale aj tomu je teraz koniec. Situácia z víkendu sa zopakovala. A to aj napriek tomu, že vedenie sídliska prisľúbilo jej monitorovanie.

Bytový podnik sa teda rozhodol, že studňu opraví ešte raz. Tentokrát už ale naposledy. Malo by ísť špeciálnu úpravu studne, ktorá by sa už viac nemala upchať. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy