Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Víkendové počasie. Ak chcete slnko, choďte na hory!
Zdielať na

Víkendové počasie. Ak chcete slnko, choďte na hory!

BRATISLAVA / Typická jeseň, odkazujú meteorológovia. Prúdenie vlhkého vzduchu k nám sa prejavuje nízkou oblačnosťou, absenciou slnečných lúčov, ale máme pekne teplo. Aký bude víkend?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Víkend

Noc z piatka na sobotu bude oblačná, nad ránom sa zamračí nízkou oblačnosťou a bude hmlisto. Môže aj ojedinele mrholiť. Ochladí sa na 4 až 0 °C, pri zmenšenej oblačnosti teplota spadne pod nulu, až na hodnotu okolo  -2°C.

Sobota začne s hmlami a nízkou oblačnosťou, ale tá sa bude postupne rozpadať a vykukne na mnohých miestach v nižších polohách slnko. Pri slnečnej oblohe očakávame teplotu od 8 do 13 °C.

Nedeľa bude mať podobný scenár počasia, len s tým rozdielom, že už zostanú niektoré miesta v nížinách ponorené do hmly a nízkej oblačnosti aj v popoludňajších hodinách. Očakávame teplotu od 8 do 12 °C, pri hmle a nízkej oblačnosti bude chladnejšie, okolo 6 °C.

Krásne na horách

Ak chcete mať istotu slnečnej oblohy po oba dva víkendové dni, strávte ich na našich horách. Od nadmorskej výšky asi 600 m bude prevládať modrá obloha. Teplota bude na hodnote asi 8 °C.

Ani na začiatku budúceho týždňa sa hmlistého jesenného počasia nezbavíme. V nížinách už bude zväčša zamračené nízkou oblačnosťou, na horách bude slnečno. Maximálna teplota bude v intervale 4 až 9°C, pri slnečnej oblohe od 9 do 13 °C. Zatiaľ sa nádielka snehu pre naše územie nechystá, ani v Tatrách, či Fatre.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy