Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šok volieb? Extrémista Kotleba s varovaním pred Hitlerom!
Zdielať na

Šok volieb? Extrémista Kotleba s varovaním pred Hitlerom!

BANSKÁ BYSTRICA / To zrejme nečakal ani on sám! Extrémista Marián Kotleba je zrejme najväčším prekvapením župných volieb. V Banskej Bystrici totiž preskočil favorita Ľudovíta Kaníka a postúpil do druhého kola volieb, ktoré bude o dva týždne. Zhrozený je jeho súper aj odborníci.

Kotleba: Sme líder pravice

Marián Kotleba svoj úspech pripisuje tomu, že ľudia začínajú otvárať oči a majú dosť tých, ktorí Slovenskú republiku dostali do tých problémov, v ktorých je. „Stali sme sa lídrami pravice v Banskobystrickom kraji a v druhom kole si trúfame na víťazstvo,“ povedal.

Šok je, kto je na druhom mieste, povedal doslova Kotlebov súper a víťaz 1. kola volieb v Banskobystrickom samosprávnom kraji Vladimír Maňka zo SMER-u.

Ako nástup Hitlera

"Musíme bojovať proti tomu, aby na Slovensku prekvital extrémizmus. Dnes je kríza a vysoká nezamestnanosť v Európe a aj v iných krajinách ide extrémizmus dopredu. Musíme robiť všetko pre to, aby sme tomu zabránili. Najlepšia cesta je bojovať proti tomu lepšou ekonomickou situáciou,“ uviedol Maňka.

Podotkol, že z politickej strany Adolfa Hitlera sa najprv všetci smiali, a kým si uvedomili vážnosť situácie, bolo už neskoro.

Druhý najúspešnejší poslanec

Kotleba s prehľadom vyhral poslanecké hlasovanie so ziskom 8 678 hlasov. Väčší zisk ako Kotleba mal celoslovensky len József Nagy v trnavskej župe, a to 8 794 hlasov, píše denník SME.

Denník sa odvoláva aj na slová odborníka. Prekvapivo vysoký výsledok Mariána Kotlebu je podľa riaditeľa Múzea SNP odrazom katastrofálnej ekonomickej situácie, ale najmä absolútnej krízy morálky. Marián Kotleba sa zviditeľňuje aj bojom o pozemky v Krásnohorskom Podhradí. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy