Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO. V Prešove horelo auto počas jazdy!
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO. V Prešove horelo auto počas jazdy!

PREŠOV / Požiar v Prešove. Auto začalo horieť počas jazdy. Vodič v poslednej chvíli vyskočil spoza volantu. Požiar bol tak silný, že zasahovať museli profesionáli. Ale pozor! Požiar auto nie je ničím výnimočným, stať sa to môže aj vám.

Dym a šľahajúce plamene

Prešovské sídlisko Šváby vo štvrtok večer. Za jazdy začalo horieť osobné auto. Na pomoc museli prísť hasiči. Nemusíte mať nepriateľov ani po vás nemusí ísť mafia. Na to aby vám zhorelo auto stačí keď sa na vás nalepí smola. A vtedy budete vôbec radi ak máte po ruke aspoň takýto hasiaci prístroj.

Svoje o tom vie i vodič zhoreného auta. Príčina zatiaľ oficiálne neznáma. Vylúčená nie je ani technická porucha. I keď auto malo sotva štyri roky. Najprv to začalo dymiť hneď na to vyšľahli spod kapoty plamene.

Hasiaci prístroj nestačil

"Otvoril som okno a z tej strany vyšľahli plameňe," hovorí vodič auta. Nepomohol mu už ani hasiaci prístroj. Plamene boli natoľko silné, že ich museli krotiť profesionáli. "V aute mám hasiaci prístroj, ale keď som vyskočil z auta, už som sa bál vrátiť," dodáva vodič zhoreného auta.
 
Auto je okrem plechov plné káblov a horľavých plastov. Stačí jeden elektrický skrat a problém je na svete. Skúsení automechanik ale hovorí, že to zďaleka nemusí byť jedinou príčinou. "Môže sa vyskytnúť porucha na palivovom systéme," hovorí automechanik Marek Volišinyi.

Čo robiť v prípade požiaru?

Známe sú dokonca prípady keď hubár odstavil auto pod lesom na lístí a suchej tráve. Stačila chvíľa a auto bolo v plameňoch. Nebezpečne sú aj horľavé odpadky, ktoré sa zachytia o podvozok.

"Auto pozbiera z cesty kartóny, papiere. Dostane sa to na výfukový systém a môže dôjsť k požiaru," dodáva Volišinyi. Ak už sa ale v takejto nepríjemnej situácii ocitnete berte so sebou len to najdôležitejšie. Ak sú už plamene veľké radšej utekajte. "Ak je požiar už veľmi veľký, treba dodržať bezpečnú vzdialenosť. Hrozí výbuch nádrže a palivovej sústavy," upozorňuje veliteľ zásahu Radoslav Lacko.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy