Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Toporci zhorel ovčín s 550 ovcami
Zdielať na

V Toporci zhorel ovčín s 550 ovcami

TOPOREC / Celý život dreli na statku a v priebehu pár hodin bolo celé ich živobytie v plameňoch. Dvaja bratia, ktorí chovali na Zamagurí ovce, prišli počas uplynulej noci o celý majetok. Mala to byť prvá noc, ktorú po sezóne strávia ovce v teplej maštali. Katastrofálny požiar neprežila ani jedna z 550 oviec.

Ovce sa ešte ráno pásli na lúke, potom ich bača stiahol do maštale, keď zrazu vypukol obrovský požiar. "Už pred príchodom do obce Toporec sme videli z diaľky žiaru. Po príchode na miesto prakticky celá budova horela," povedal veliteľ zásahu z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Roman Hovaňák. 

Na tomto statku sme sa poriadne nadreli a teraz nám neostalo vôbec nič. To sú slová majiteľov ovčinca, ktorí takmer skolabovali, keď videli, ako sa im ich majetok a živobytie stráca pred očami a nemali silu prehovoriť pred kamerou.

Príčina požiaru nie je zatiaľ známa

Vo vnútri zhorelo 550 oviec, škoda  je takmer 60 000 eur. Jediné živé zvieratá, ktoré sa podarilo zachrániť, boli ovčiarske psy.

Dobrovoľní hasiči a ich kolegovia profesionáli bojovali na statku 8 hodín. Nebol tam hydrant, vodu museli voziť z neďalekého potoka. Na nohách boli aj chlapi z dediny, no všetko zhorelo. K príčinám sa ešte zatiaľ nikto neodváži vyjadriť. Nie je vylúčený ani úmysel, ani technická porucha.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy