Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
15 radiátorov ako lup, skončili v zberných surovinách!
Zdielať na

15 radiátorov ako lup, skončili v zberných surovinách!

STAKČÍN / Hlavne nenápadne - toto si zrejme povedali zlodeji, ktorí prišli do zberných surovín s množstvom ukradnutých radiátorov. Priemyselná kamera ich nasnímala priamo pritom, ako radiátory ukladali na váhu a očividne boli s hmotnosťou spokojní. Dokopy vážili takmer pol tony.

Zohrievať sa nebudú, rozpredali ich

Blíži sa zima, a tak sa miestni muži zrejme chceli poistiť - z bývalého zdravotného strediska totiž ukradli 15 radiátorov. Zohrievať sa pri nich ale nebudú, keďže ich rozpredali v zberných surovinách. Polícia zatiaľ obvinila iba jedného muža.

"Poverený príslušník Policajného zboru v Snine vzniesol v piatok obvinenie pre prečin krádeže 47-ročnému mužovi z obce Stakčín," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Zamestnanci obecného úradu túto budovu pravidelne kontrolujú.

Nebol sám, museli byť viacerí

V minulosti slúžila miestnym ako zdravotné stredisko, dnes chátra. Muži sú presvedčení, že zlodeji boli viacerí. 15 radiátorov, ktoré vytrhli rovno zo steny totiž váži dokopy asi pol tony. "Z viacerých miestnosti odmontoval a odcudzil najmenej 15 plechových i liatinových radiátorov," dodáva Migaľová.

Krátko po krádeži jeden z miestnych obyvateľov zbadal sedem ukradnutých radiátorov pohodených tesne vedľa hlavnej cesty. Bolo mu to podozrivé, a tak to radšej oznámil na obecnom úrade. "Videl sedem radiátorov pripravených pri ceste, no my sme prišli s kolegom a už tam neboli," opisuje zamestnanec OÚ Stakčín.

Zlodej ich totiž stihol naložiť na svoju káru a postupne ich predával v zberných surovinách. Obecnému úradu, ktorý je vlastníkom tejto budovy vznikla škoda takmer 1 000 eur.

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy