Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Drzí zlodeji. Na ceste ukradli kovové stĺpiky
Zdielať na
Krimi

Drzí zlodeji. Na ceste ukradli kovové stĺpiky

ROKYCANY / Desiatky kovových stĺpikov a spojov zo zvodidiel ukradli zlodeji v Rokycanoch v Prešovskom okrese. Spôsobili tak škodu za vyše 2500 eur.

Vyše 60 stĺpikov ukradli neznámi zlodeji zo zvodidiel pri obci Rokycany. Spolu so stĺpikmi zmizli aj spoje, ktoré stĺpiky a zvodidlá spájajú. „Ešte donedávna sa kradli dopravné značky a teraz sa kradnú stĺpiky a zvodidlá,“ poznamenáva obyvateľ Rokycian.

Ukradnuté železo pretavia do lacného vína

 Zlodeji ukradli na približne kilometrovom úseku zhruba každý druhý stĺpik. Kovové spoje sa im kradli zrejme ľahšie. Za obeť im padlo takmer sto kusov. „No železo má určitú hodnotu a niekto potrebuje, aby mal na čučo,“ znechutene dodáva obyvateľ Rokycian. „Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ konštatuje Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove .Stĺpiky pri zvodidlách sú hlboko upevnené v zemi. Ani to však zlodejov neodradilo. Pomohli si zrejme tak, že ich podkopali a vytrhli zo zeme.

Kovové stĺpiky skončia v šrote

„Stĺpiky sú osadené do hĺbky približne jedného metra. Máme indície, že boli vybrané s cieľom predať ich do zberných surovín,“ poznamenáva Veronika Fitzeková , hovorkyňa VÚC v Prešove. „Keď nemá koruny a potrebuje ich, tak bude robiť aj do polnoci, až pokým sa mu nepodarí stĺpky vybrať. Určite všetky skončili v kovošrote,“ hnevá sa obyvateľ Rokycian.

Možno sa chce zlodej len zabaviť...

 Nie vždy však zlodeji dopravné značky a iné časti z ciest ukradnú za účelom predaja a zisku. Niekedy môže byť za ich záhadným zmiznutím iba takpovediac nevšedná záľuba. Podobne to bolo aj v prípade mladíka, ktorý si na vlastnom dvore urobil z kradnutých značiek vlastné dopravné ihrisko...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy