Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zlodeji bez svedomia. Faru vykradli počas polnočnej omše
Zdielať na

Zlodeji bez svedomia. Faru vykradli počas polnočnej omše

Zlodeji úradovali aj počas Štedrého dňa. Paradoxne si božie narodenie pripomenuli tým, že sa vlámali rovno na faru. V Sľažanoch vykradli miestneho kňaza počas polnočnej omše, ktorú slúžil. Odniesli si peniaze a elektroniku.

Celá obec bola v kostole

Vlámačom nahrával ku krádeži aj fakt, že takmer celá obec bola v kostole a tým pádom bolo doma iba zopár susedov. Celé faru obrátili hore nohami. Išli iba po hodnotných veciach. "Dcéra bola doma a nič nepočula. To museli potichu," hovorí sused.

To, že sa na faru vlámali zlodeji kňaz zistil až okolo pol druhej v noci, keď sa vrátil z polnočnej omše. "Pán farár mi zaklopal, že som vykradnutý, no ostala som v šoku," opisuje suseda. K fare prišli okamžite policajti. Na mieste zaisťovali stopy aj pomocou cvičeného psa.

Škoda 1 150 €

Zlodejom, ktorým zrejme nie je nič sväté sa podarilo ukradnúť 500 eur, rôzne osobné veci kňaza a elektroniku. Miestnemu farárovi tak zlodeji spôsobil škodu približne 1 150 €. Okradnutý pán farár bol z celej situácie smutný. Povedal, že zlodeji ho nepríjemne zaskočili práve počas sviatkov pokoja. Rovnako to vnímajú aj veriaci. "V našej obci si ešte takéto nepamätám, že by kňaza vykradli," hovorí obyvateľ Sľažian.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články