Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vystrašená predavačka odohnala lupiča chlebom
Zdielať na

Vystrašená predavačka odohnala lupiča chlebom

Hovorí sa, kto do teba kameňom, ty do neho chlebom. Ale poriadne tvrdým. Neuveríte, niečo také sa stalo. Predavačka spacifikovala lupiča chlebom. Zlodej prišiel do potravín v Humennom so slovami „toto je prepad“. Maskoval sa pritom kuklou a v ruke držal čosi ako samopal.

Páchateľa odradil chlieb a slzný plyn

Potraviny sídlia v bytovke. Ozbrojený muž s kuklou na hlave tam prišiel pred šiestou večer. "Ježišku drahý, kukla na hlave. Rovno k srdcu mieri a hovorí mi „to je prepad“," opisuje situáciu predavačka Mária. 

"Neznámy muž s kuklou na hlave v ruke držal predmet podobný zbrani samopal," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik. Žena nechápe, kde v tej chvíli nabrala odvahu. Po ozbrojenom mužovi začala hádzať chleby, ktoré mala po ruke. Dokonca mu do očí nastriekala slzný plyn.

Vo väzení až na 12 rokov

"Bežal von a ja za ním. Ja som kričala, ja som tak kričala," dodáva Mária. Popis páchateľa bol stručný: svetlomodré rifle a tmavosivá bunda. Ulice Humenného okamžite začali prečesávať desiatky štátnych aj mestských policajtov. Žena ho svojím krikom tak spacifikovala, že napokon z potravín neukradol ani cent.

Polícia prípad vyšetruje ako lúpež. Ak sa páchateľa podarí vypátrať, v prípade dokázania viny mu hrozí až 12-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy