Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nič vraj nekradnú, len premiestňujú...
Zdielať na

Nič vraj nekradnú, len premiestňujú...

MEDZILABORCE / Medzilaborčania sú na pokraji zúfalstva. Aj najmenší kúsok železa tam mizne rýchlosťou blesku. Ľudia hovoria, že krádeže majú na svedomí obyvatelia miestneho sídliska. Tá však tvrdia, že nič nekradnú, len premiestňujú. Veci z jednej z chatiek takto premiestnili do zberných surovín už po piatykrát. Domček je pritom priamo pod oknami policajnej stanice.

"Všetko náradie, kosačka jedna, druhá, všetko zoberú do zberu. Tak v akom štáte to my žijeme? V minulosti, keď  niekto-niečo ukradol, tak mu odťali ruku. A teraz čo? Aby sa človek v noci bál, aby sa bál o svoj majetok," bedáka jedna z okradnutých.

Zlodej ako magnet, priťahuje železo

Zlodeja zaujímali hlavne kovové veci, ktoré dokáže speňažiť v zberných surovinách. Mreže, ktoré vylomil, si preto rovno zobral so sebou. "Z chalupy odcudzil krovinorez, elektrickú kolesovú kosačku, fúriky, železné stĺpiky, piecku, záhradný gril, ako aj bubon z pračky a vchodové dvere vrátane zárubne," informuje Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Kradnú pod oknami polície

Majitelia zatiaľ celkovú škodu nevyčíslili. Zaráža ich však drzosť zlodejov. Tí sa nebáli vykradnúť chatku, ktorá je priamo pod oknami obvodného oddelenia polície. "Dakedy boli takí policajti, že keď ho chytili, tak bol modrý. A teraz, vraj, ľudské práva. A toto je právo, ničiť druhého človeka? To je všetko cigánska banda, tamtá kolónia, " hnevá sa Juraj, obyvateľ Mezdilaboriec.
 

Rómovia majú svoje videnie sveta

Obyvatelia sídliska si však z utrpenia druhých ťažkú hlavu nerobili. Práve naopak. "Kto kradne? Každý si požičia, alebo premiestňuje, a nie kradne," typicky, svojsky oponuje jeden z nich.   Rodina je zúfalá. Tú istú chatku im vykradli už po piatykrát, no aj keď tušia, kto v tom má prsty, sú bezmocní. "Lebo to boli 14-ročné deti, ale aj tie predsa majú rodičov," hovorí okradnutá Anna. "Plodia sa jak čierne myši a nikto im v tom nezabráni," hovorí Juraj a vzápätí zúfalo dodáva: "Jednoducho pôjdem, objednám si zbraň a ich vystrieľam. A budeme mať v Medzilaborciach pokoj!"

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy