Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na účte máte mínus 500-tisíc eur! Prišlo Monike sms-kou
Zdielať na

Na účte máte mínus 500-tisíc eur! Prišlo Monike sms-kou

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Stačilo, aby si prečítala jednu sms správu a takmer skolabovala. Reč je o žene z Nového Mesta nad Váhom. Banka jej totiž poslala správu, že má na účte mínus 506 734 eur. Najskôr si myslela, že zle vidí. Utekala preto do pobočky a tam ju uistili, že má zrak v poriadku. Vraj má exekúciu. Tlak sa jej zvýšil ešte viac.

Pol milióna v mínuse

"Ja sa z toho stále neviem dostať, stále neviem čo ma čaká, bojím sa, keď mi príde sms-ka, čo mi tam ešte narátajú," hovorí Monika Betyarová. Pani Betyarová dostala pred niekoľkými dňami z banky sms správu. Po jej prečítaní takmer skolabovala.

"Prišla mi sms-ka zvýšená suma rezervácie 506 734, 32 eur. To znamená, že mám exekúciu. Keď som to prečítala tretí krát, začala sa mi hlava krútiť, bolo mi zle,"
dodáva pani Monika.

Exekúcia na krku

Stačila jedna správa a zrazu bola zadĺžená doslova až po uši. Okamžite utekala do banky. "Zamestnankyňa banky mi povedala, že ide o exekúciu. Je jej vravím, že exekúcia na sumu 506-tisíc je nepochopiteľná!"

Pátrala teda ďalej. V pošte nakoniec naozaj našla oznámenie o exekúcii ale na úplne inú sumu. "Po správnosti to malo byť 497,058 eur a banka z toho spravila 497-tisíc eur," vysvetľuje Monika Betyarová.

"Pri poslednej exekúcii na účte pani Betyárovej, urobila naša pracovníčka chybu a zle zapísala desatinnú čiarku," uviedla hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.

Chcela sa zabiť

Podľa slov hovorkyne, banka chybu napravila ešte v ten istý deň. Pani Betyarová však tvrdí, že prvé hodiny po prečítaní správy prežila hotové peklo. "A potom prečo ľudia páchajú samovraždy. To je horor. Hneď by som sa hodila do vody s kameňom na krku," neskrýva svoje rozhorčenie Monika.

Pani Betyárovej sa nepáči aj to, že sa jej banka neospravedlnila. "Keby som na to neprišla, oni by to tak nechali," myslí si zaskočená žena. "Keby klientka na to nepoukázala, pri verifikácii zadaných údajov exekúcií by sme tak urobili najneskôr v nasledujúci pracovný deň," uviedla Alena Walterová z VÚB banky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy