Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Halloween, ktorý treba zažiť!
Zdielať na

Halloween, ktorý treba zažiť!

BRATISLAVA / Hallovween sa už dávno usadil aj v našich končinách. Svietiace tekvice, strašidelné kostýmy a sladkosti. Existuje miesto, kde si to vaše deti môžu užiť naplno! A to dokonca v prostredí, kde sa môžu aj veľa naučiť.

Halloween na slovenský spôsob

Vyrezávané tekvice, strašidlá a naozaj čarovná atmosféra. Na toto všetko sa môžu tešiť návštevníci centra Atlantis, ktoré sídli na bratislavskej Kolibe. "Cez víkend 25. a 27. októbra nás čaká halloweenska akcia, aj keď nie tak úplne. V Amerike poznajú halloweensku noc, ale my budeme mať magickú noc plnú čarov," prezradila moderátorka detských programov Jarmila Batthyányová.

Magická noc začína už v piatok o 20-tej hodine a vítaný je každý a to bez vekového obmedzenia. Atlantis bude mať svoje brány otvorený až do neskorého rána. "V nedeľu môžu prísť rodičia so svojimi deťmi už od 11-tej hodiny. Bude tu dobrá hudba, dobré jedlo, strašidlá a samozrejme dobrá zábava," upresnila Jarmila Batthyányová. Návštevnici sa môžu taktiež tešiť aj na veštenie z očí a na ďalší bohatý program, ktorý si môžete pozrieť na stránke centra Atlantis.

Miesto plné zábavy

V priestoroch Atlantisu je 90 exponátov, ktoré sú zamerané na matematiku, fyziku a chémiu. Tie trénujú šikovnosť zručnosť a logické myslenie návštevníkov. "Deti napríklad niekedy nevedia pochopiť , prečo je v horách ozvena. Na našom exponáte, ktorým je veľká struna, sa to dá krásne ukázať. Deti tak ľahšie pochopia, prečo sa zvuk takto šíri a vracia," vysvetľuje riaditeľka centra Atlantis Miroslava Pavelková.

"Nie každého bavila matematika, fyzika a chémia. V Atlantise tiež máme novú atrakciu Rímsku ríšu a tiež tajomstvo Tutanchamóna. Takže tu zažijete nielen vedu, ale aj históriu a dejepis," dodala Miroslava Pavelková.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy