Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Keď slovenských policajtov treba roztláčať
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Keď slovenských policajtov treba roztláčať

KOŠICE / To, čo uvidíte v priloženom videu, nás občanov, ktorí čakajú okamžitú pomoc mužov zákona, nepoteší. Všetci teraz uvidíte, v akom katastrofálnom stave bolo jedno zo služobných áut, ktorým chce polícia pomáhať a chrániť...

Vyzeralo to veľmi komicky

Predstavte si situáciu, že čakáte na zásah a pomoc polície. No potom prichádza kľúčový moment. Nemajú toľko síl, aby svoje auto na miesto činu dotlačili alebo dobehli. Na záberoch je zaznamenaný pokus o naštartovanie 5-ročného policajného auta.

Podľa diváka vraj vtedy kontrolovali autá a vo chvíli, keď ich vysielačkou stiahli na zásah, ho už nedokázali nakopnúť. "Nedarilo sa im to 5 minút a vyzeralo to veľmi komicky. Všetkým vodičom boli na smiech," tvrdí autor videa Jaroslav.

Majú byť na mieste prví, autá im to nedovolia

Podľa vyjadrenia polície to vyznieva tak, že s takýmito situáciami treba na cestách počítať. "Motorové vozidlá nie sú lacnou záležitosťou. Policajný zbor tvoria aj iné služby a nielen pohotovostná motorovaná jednotka," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

To je tá jednotka, ktorá má byť na miestach zločinu medzi prvými. No s takýmito autami, zrejme sotva. "Nás budú pokutovať za technický stav vozidla, a pritom ich autá sú maximálne prehnité a určite nie sú spôsobilé jazdy," dodáva Jaroslav.

Vymenia viac ako 100 vozidiel

"Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti navrhlo vymeniť viac ako 100 vozidiel," hovorí Szabó. Východiskom z tejto nepríjemnej situácie, ktorá sa opakuje pravidelne, môže byť jednoduché riešenie. Prišli s ním košickí stolári. "Tu máme vyrobené kolesá, náhradné diely na káry," Keďže policajti majú roztláčanie niektorých áut takmer na dennom poriadku, tak by si možno jednoduchšie zvykli na drevené káry.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy