Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Brutálne ma dokopali policajti, tvrdí Dávid (24)
Zdielať na

Brutálne ma dokopali policajti, tvrdí Dávid (24)

EGREŠ / Šesť policajných áut dorazilo v sobotu večer do obce Egreš v trebišovskom okrese. Syn bývalého starostu mal zmlátiť mladíka preto, že rozbil fľašu pred miestnym pohostinstvom. Policajti rázne zasiahli a poraneného výtržníka previedli do cely policajného zaistenia. Príbuzní zadržaného sa ale sťažujú na neadekvátne správanie sa niektorých policajtov.

Sklo a päste

V sobotu večer sa v obci Egreš v okrese Trebišov odohral incident medzi 24-ročným Dávidom a políciou. Po obdržaní sociálnych dávok sa pred miestnym pohostinstvom zdržiavala skupinka miestnych. Rozbitá fľaša bola impulzom k hádke a následnej bitke medzi Dávidom a Ivanom. Ich vzájomný konflikt sa odohral už po tretíkrát v krátkom čase za sebou.

"Vyhrážal sa mi, napadol ma prvý a útok som opätoval. Potom to začalo," hovorí syn bývalého starostu Ivan. "Na miesto bitky dorazili policajti. Neviem či môžu len tak prísť a z ničoho nič začať niekoho biť a kopať," hovorí svedkyňa incidentu.

Neprimeraný zásah polície?

"Sečovskí policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva dvoch podozrivých mužov z Egreša," uviedla hovorkyňa polície v Košiciach Jana Mésarová.

Ivan zostal na slobode. Dávida a jeho bratranca policajti zadržali a umiestnili do cely policajného  zaistenia v Trebišove. Podľa ostatných príbuzných bol zákrok policajtov neprimeraný.

Kopance a nadávky

"Už bol na zemi a traja policajti ho kopali. Kričala som na nich aby ho nebili a oni sa ma spýtali či chcem aj ja dostať. Stále nám nadávali," hovorí Dávidova manželka.

Podľa Ivana miestni Rómovia skákali do policajtov a za to dostali príručku. Obidvaja zadržaní si môžu za mrežami posedieť až na tri roky. "Ak má ktokoľvek výhrady voči postupu polície, môže podať sťažnosť na kontrolné orgány Policajného zboru," dodala Jana Mésarová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy