Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Neznámy páchateľ prepílil kábel, kasárne ostali bez elektriny
Zdielať na

Neznámy páchateľ prepílil kábel, kasárne ostali bez elektriny

MARTIN / O mimoriadnu situáciu sa postaral neznámy páchateľ v Martine. Prerezal kábel elektrického vedenia a odpojil tak od prúdu tamojšie kasárne. Okrem iného tým vojakom vyradil z činnosti vnútorné telefóny.

Vojaci ostali bez elektriny

Vojenský objekt bol zrazu akoby v utajení. Príslušníci armády, ktorí boli v daný okamih v službe si nemohli urobiť ani kávu, pozerať televíziu a svietili si sviečkami. "Boli sme bez televízneho signálu. O 20:45 sme išli spať " hovorí obyvateľ Martin.

"V piatok vo večerných hodinách došlo k prerušeniu distribúcie elektriny v časti Podháj v Martine, prerušená bola dodávka pre niekoľko domácností a zároveň pre vojenský útvar," uviedla Jana Bolibruchová, hovorkyňa SSE. 

Neznámy páchateľ prepílil kábel

Domácnosti boli bez elektriny len krátko.  No vojaci zostali bez prúdu celú noc i nasledujúci deň. Postaral sa o to neznámy páchateľ. "Odberateľ vykonával rekonštrukčné práce na svojom zariadení, kedy zostal odkrytý kábel a tento bol cudzím zavinením prepílený," dodala Bolibruchová. 

"Polícia v Martine prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová. Ak polícia odhalí tohto človeka a preukáže mu úmysel, môže ísť do väzenia až na 5 rokov. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články