Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mám dať návšteve párky, bráni miesto večere s asistentkou Fico
Zdielať na

Mám dať návšteve párky, bráni miesto večere s asistentkou Fico

BRATISLAVA, ČEREŇANY / 24 000 €! Takúto sumu z daní bežných Slovákov mal zaplatiť úrad premiéra Roberta Fica. A to za služby kuchára Mariána Fila. Tomu patrí luxusná reštaurácia v Čereňanoch. Práve tam večeral so svojou asistentkou, ktorá môže byť viac, ako len asistentka...

Reprezentácia Slovenska

Informáciu o výške vyplatených faktúr za reštauračné služby priniesol denník SME. Zároveň pripomína, že práve v zariadení Afrodita bol 21. augusta so svojou asistentkou Janou Halászovou. "Po večeri premiér asistentku odviezol domov svojím autom a pri rozlúčke ju pobozkal. Bolo to v deň, keď mala meniny," napísal.

Úrad vlády tvrdí, že služby majiteľa reštaurácie využívali v prípade prípravy pohostenia pre zahraničných hostí. Marián Filo je totiž uznávaným šéfkuchárom. "Vraj reštauráciu si vybral preto, že chcú čo najlepšie reprezentovať krajinu. Dokonca sa spýtal, či má zahraničných hostí ponúknuť párkami s horčicou," napísal s odvolaním sa na slová Roberta Fica denník Nový Čas.

Romantika, bozk aj kývanie. Všetko smiešne

Pripomeňme, že o stretnutí Fica v Afrodite ako prvý informoval týždenník Plus 7 dní. Ten zverejnil aj fotografiu. „Romanticky strávený večer zakončili nadránom dlhým bozkom a potom si už len zamávali na rozlúčku,“ napísal Plus 7 dní. Prostredníctvom hovorkyne Beatrice Szabóovej premiér v reakcii odkázal, že ide o smiešny príbeh, na ktorom nie je nič, čo by stálo za komentár. Na akcii podľa neho boli aj ďalší štyria ľudia, ktorí prišli i odišli v rovnakom čase ako on.

Dvadsaťsedemročná Jana Halászová pôsobila najskôr ako sekretárka predsedu strany Smer Roberta Fica. Po jeho nástupe do premiérskeho kresla prešla z centrály strany na Úrad vlády, kde pracuje v kancelárii premiéra. Priateľstvo Roberta Fica a Jany Halászovej podľa Plus 7 dní už trvá minimálne rok.

Téme sa venuje reportérka Slávka Dvořáková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

facebook/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy