Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V Červenom kláštore padol teplotný rekord. -9 °C.
Zdielať na

V Červenom kláštore padol teplotný rekord. -9 °C.

ZAMAGURIE / Na Zamagurí ráno padali rekordy. Takáto zima tam nebola už 53 rokov! Mínusové teploty prekvapili aj Goraľov, ktorí sa na veľmi kruté zimy zvyknutí. Ráno však stačil len jediný pohľad z okna a bolo jasné, že bez čiapky ani na krok...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Padali rekordy

"No už treba," hovorí obyvateľ Zamaguria. Slováciv piatok vstávali do najchladnejšieho štvrtého októbra od roku 1961. Na stanici Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) v Červenom Kláštore (okres Kežmarok) namerali dnes ráno vo výške dva metre nad povrchom teplotu -9,0 °C.

"Bola prekonaná najnižšia hodnota, aká sa 4. októbra v nižších polohách na Slovensku vyskytla od roku 1961,“ uviedol meteorológ SHMÚ Pavol Beránek.

Čaká nás babie leto

V utorok, 8.10, by maximálna teplota v nížinách mala dosiahnuť až 20 °C. "Obdobiu, kedy počasie v Európe ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš nad strednou a juhovýchodnou Európou, sa zvykne hovoriť aj babie leto. Myslím, že mu odpustíme jeho neskorší príchod a budeme sa tešiť z príjemného slnečného počasia," uzatvára meteorologička Miriam Jarošová. VIAC TU.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

aaa-team.sk

Súvisiace články