Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odkaz sestier politikom: Stačilo, už vám neveríme!
Zdielať na

Odkaz sestier politikom: Stačilo, už vám neveríme!

BRATISLAVA / Zima - nezima. Zdravotné sestry vo svojej nátlakovej akcii na vládu pokračovali aj vo štvrtok. Okrem podpory bežných občanov sa im dostalo aj sympatií od politikov. Sestričky už ale týmto sladkým rečiam neveria.

Sestry navštívila aj Zvolenská

Sestre, ktorá v zdravotníctve pracuje 29 rokov, dostáva mesačne presne 514 eur. O tento smiešny plat sa však politici zaujímajú iba vtedy, ak majú nôž pod krkom v podobe štrajku alebo v prípade, že sa u nás "zvolebnieva."

"Človek sa naučil veriť iba vtedy, keď vidí skutky," povedala jedna zo sestričiek na margo sladkých rečí práve vystupujúceho politika. A hneď sa pridávali aj ďalšie. "Treba sa pýtať tých ľudí, ktorí sú pri vláde," odvetil poslanec a exminister (KDH) Ivan Uhliarik.

V proteste budú pokračovať

Hoci ministerka Zvolenská v stredu povedala, že protestujúcim sestrám žiaden čaj roznášať nebude, vo štvrtok predsa len prišla. V podvečer pozval k sebe sestry premiér Fico. VIAC TU.

Garantuje im platy všade tam, kde má vláda dosah. U súkromníkov však budú musieť vyjednávať samé. "V tejto chvíli sú na ťahu sestry, aby povedali, že je tento návrh pre ne prijateľný (akceptovateľný)," hovorí ministerka zdravotníctva Zvolenská. Sestry ale návrh neprijali. Protest teda pokračuje.

Téme sa venuje reportérka Mária Ölvedyová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy