Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Muža zavalil strom v nedostupnom teréne, akoby zázrakom prežil
Zdielať na

Muža zavalil strom v nedostupnom teréne, akoby zázrakom prežil

OSADNÉ / Strom zavalil pri obci OSadné (okr. Snina) muža. Všetko sa udialo hlboko v lese a záchranárov k nemu museli doviesť traktorom. Stŕmy kopec a blato záchranu ešte viac komplikovali. Na pomoc bol privolaný aj vrtuľník. Ten krúžil nad miestom nešťastia, no les bol príliš hustý.

Lesný robotník: Stávajú sa aj smrteľné úrazy

Leteckí záchranári mali problém dostať sa k lesnému robotníkovi, ktorého zavalil strom v nedostupnom teréne. "To je rizikové, veľmi rizikové. To sa v lese stáva často, aj smrteľné úrazy sa stávajú," hovorí lesný robotník.

V lesoch nad obcou Osadné (okr. Snina) je takmer nemožné telefonovať, keďže v týchto miestach nie je signál. Peter sa však zranil na mieste, odkiaľ si mohol akoby zázrakom privolať pomoc. Zrejme aj to mu zachránilo život.

"Môžem potvrdiť, že naši záchranári zasahovali pri dedine Osadné v ťažkom lesnom teréne, kde muža privalil strom. Na žiadosť jeho príbuzných  nebudeme informovať o jeho zdravotnom stave," uviedla Alena Lacyková-Kŕčová, hovorkyňa záchrannej skupiny.

Zasahovali aj leteckí záchranári

Na mieste nešťastia zasahovali aj leteckí záchranári. "Pacienta v ťažko prístupnom teréne lokalizovala posádka pomocou dymového signálu," uviedla Zuzana Turočeková, hovorkyňa VZZS ATE.

Pán Peter pracuje v lese už asi dvadsať rokov. V lese spolu s kolegom kolegom robili prebierku. "Každý dáva pozor, aby neprišiel k úrazu. Ale dačo sa stane alebo strom praskne alebo sa rozštiepi. V lese sa s tým musí aj počítať. Nechtiac, ale stane sa," hovorí lesný robotník.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy