Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Štyria muži si prišli po peniaze. S mačetami a vidlami
Zdielať na

Štyria muži si prišli po peniaze. S mačetami a vidlami

HURBANOVO / V utorok podvečer ozbrojení muži rozbili v Hurbanove zariadenie a okná dvoch rodinných domov. Vraj si takýmto spôsobom prišli pýtať späť svoje peniaze. Nedostali ich, namiesto toho skončili v cele policajného zaistenia.

Rozbíjali okná a zariadenie v dome

Rozzúrení a podgurážení muži si údajne prišli do rodinného domu v Hurbanove vybavovať účty. Vybavení boli mačetami a vidlami. Cez otvorenú bránu potom vošli s krikom do dvora. Hľadali 50-ročného Tibora, doma však našli len jeho mamu a sestru. 

"Páchatelia s použitím mačiet, palíc, kameňov a tehál porozbíjali zariadenie rodinného domu ako aj sklenené výplne na oknách a dverách," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Štyria útočníci si to po tom, ako domáci zavolali policajtov, namierili o pár desiatok metrov ďalej, do iného domu. Aj tu sa vyhrážali a rozbíjali všetko, čo im prišlo do cesty. Napokon domáci privolali políciu.

Polícia na mieste zadržala štyroch mužov

Dôvodom mali byť peniaze, ktoré si vraj poškodené rodiny mali požičať. Polícia na mieste zadržala 38-ročného Mariána a 31-ročného Róberta. "V danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre pokračujúci prečin porušovania domovej slobody a zločin vydierania," dodala Čuháková.

K Mariánovi a Róbertovi neskôr pribudli aj 61-ročný Štefan a 15-ročný Markus. Všetci štyria sú v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľka zvažuje spracovanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy