Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Chlapec (12) a jeho odmena za sex? Toluén!
Zdielať na

Chlapec (12) a jeho odmena za sex? Toluén!

KOŠICE / Košickí policajti riešia otrasný prípad zneužívania dvoch mladých chlapcov. Muž (55) ich nútil žobrať a fetovať. Takto omámených ich potom zneužíval a vykonával na nich nechutné sexuálne praktiky. Mladší z chlapcov mal pritom len 12 rokov.

Nútil ich fetovať toulén

Július (55) mal zneužívať chlapcov viac ako dva roky. Nielenže ich nútil k rôznym sexuálnym praktikám, ale ich dokonca priviazal o strom.

Obvinený muž mal podľa polície najskôr nútiť 15-ročného chlapca žobrať a za tieto peniaze mu údajne kupoval toluén, ktorý musel fetovať. Všetko sa to malo diať v lese, v nelegálnej osade. "Neskôr po vypestovaní návyku u chlapca mu toulén podával ako odmenu za sexuálne praktiky, ktoré s nim poškodený násilím a nedobrovoľne vykonával," uviedol hovorca košickcýh policajtov Alexander Szabó.

"Podľa charakteru správania sa páchateľa, by sa dalo povedať, že by mohlo ísť o efebofíliu, to je erotická náklonnosť k chlapcom vo veku od 12 do 16 rokov, teda už nie deti, nie chlapci v detskom veku ale ešte nie muži," tvrdí sexuologička Danica Caisová.

Július zneužíval viac chlapcov

Našťastie k žiadnemu fyzickému zraneniu chlapca nedošlo. Nebol však jediný, koho mal zvrhlík zneužívať. "Obdobným spôsobom zaobchádzal aj s 12-ročným chlapcom," dodáva Szabó.

Chlapci môžu niesť následky dlhodobého zneužívanie po celý život. "Môžu tam byť rôzne psychické obtiaže, od neurotických ťažkostí až teda po sklony k abuzu alkoholizmu, až do závislostí," dodáva Caisová.

Júliusovi hrozí 15 rokov

"V týchto nelegálnych osadách môže dochádzať k určitej takejto trestnej činnosti a práve na to máme tu orgány štátu, ako je polícia a máme tu tiež sociálnu prácu, aby svojim spôsobom eliminovala takéto veci," Miloš Ihnát, koordinátor pre Lunik IX. Július je už za svoje činy vo väzbe, ak mu vinu dokážu, hrozí mu až 15 ročné väzenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy