Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mladík (15) vytiahol na ženu s deťmi zbraň
Zdielať na

Mladík (15) vytiahol na ženu s deťmi zbraň

BRATISLAVA / Iba 15-ročný chlapec prepadol so zbraňou v ruke 36-ročnú ženu, ktorá bola v aute so svojimi malými deťmi. O tom, že to bol veľmi zlý nápad ako rýchlo prísť k peniazom, sa presvedčil už o malú chvíľku.

Mladík ohrozoval ženu s deťmi

Milana (15) policajti zadržali na bratislavskej Drieňovej ulici. Krátko po prepade. Milan si zrejme predtým vyhliadol ženu, ktorá so svojimi deťmi sedela v aute v uličke medzi Komárnickou a Drieňovou. Vytiahol na ňu zbraň a vypýtal si peniaze. "Žena v obave o svoj život a zdravie a o svoje deti vydala mladistvému 50,-€ v bankovkách rôznej nominálnej hodnoty," uviedla hovorkyňa polície Petra Hrášková.

Mladík našťastie pri prepade nikoho nezranil. Zhrabol peniaze a utiekol. Nie však ďaleko. "Policajti spozorovali podozrivého, ktorý unikal cez areál školy na Drieňovej ulici. Tu ho zadržali a zaistili u neho zbraň," dodáva Hrášková.

2 014 trestných činov spáchali mladiství

Policajti zbraň poslali na expertízu, pravdepodobne ide o plynovú pištoľ. Vyšetrovateľ už 15- ročného Milana obvinil zo zločinu lúpeže a v súčastnosti je už v cele. Ak mu vinu preukážu, hrozí mu až 12-ročné väzenie. "V prvom polroku tohto roka spáchali mladiství 2 104 trestných činov. Najčastejšie išlo o krádeže, ale aj o krádeže vlámaním a o mravnostnú kriminalitu, konkrétne pohlavné zneužívanie," uviedol Michal Slivka, hovorca policajného prezídia.

Oproti minulému roku počet trestných činov, ktoré spáchali mladiství klesol. Najčastejšie pri ich páchaní asistuje alkohol. Je to približne pri každom desiatom prípade. Výnimkou nie sú ani mladiství. "Pod vplyvom alkoholu získavajú odvahu páchať trestnú činnosť, preto sa aj počas leta budeme zameriavať pri kontrolách na mladistvých," dodal Slivka.

Snychr: Micahl Slivka-

STUP: VH TV JOJ

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy