Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Opitý vodič (27) unikal policajtom. Našli ho v kríkoch
Zdielať na

Opitý vodič (27) unikal policajtom. Našli ho v kríkoch

PRIEVIDZA / V Prievidzi sa počas víkendu strieľalo! Policajti chceli v nedeľu zastaviť jedno z áut a jeho vodič začal unikať. A tak ho prenasledovali. Vodiča nezastavil ani varovný výstrel. Keď s autom vošiel do poľa, odstavil ho aušiel.

Spolu s mužom sa v aute viezli aj jeho dvaja kamaráti. Tých policajti okamžite chytili. Muži zákona pátrali po vodičovi so psom aj zbraňami v rukách. naháňačka sa však začala priamo v Prievidzi. "Vodič nereagoval na výzvy policajnej hliadky," uviedol hovorca trenčianskych policajtov Pavol Kudlička.

Policajti ho chceli zastaviť. Len čo ich uvidel pridal a preto ho začali prenasledovať. "Hliadka použila varovný signál do vzduchu na zastavenie auta," opisuje situáciu Kudlička.

Auto odstavil v poli a utekal...

Vodič však nereagoval. Volant strhol mimo cestu do poľa. Tu unikal asi kilometer. Auto sa zastavilo až v poli za Prievidzou. Vodič z neho vystúpil a začal unikať.

Policajti mu boli v pätách. Najskôr spacifikovali dvoch mužov, ktorí s ním sedeli v aute. Potom začali pátrať po unikajúcom mužovi. Nikto nevedel, čoho je 27-ročný muž schopný a či nie je ozbrojený. Policajti v nepriestrelných vestách a so zbraňami v rukách okamžite uzavreli celý priestor.

S 2,19 promile ho našli v kríkoch

Prezreli každý meter. Unikajúcemu mužovi nedali šancu. Prievidzskí policajti boli nakoniec úspešní. Muža našli schovaného v kríkoch. Tvrdil, že nešoféroval, usvedčili ho ale muži, ktorí s ním sedeli v aute.

Hliadke nezastavil preto, lebo bol opitý. "Následne sa muž podrobil dychovej skúške s výsledkom 2,19 promile," dodal hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. Všetci traja muži ktorí prišli do Prievidze z Dolného Kubína nakoniec skončili na polícii.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy