Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Auto v plote. Miroslav (25) zranil spolujazdkyňu (18)
Zdielať na

Auto v plote. Miroslav (25) zranil spolujazdkyňu (18)

VOLKOVCE / 25-ročný a značne opitý vodiča vrazil s autom do oplotenia rodinného domu. Mladík viezol aj 18-ročné dievča, ktoré sa ťažko zranilo. Miroslav nemá vodičský preukaz, jazdil na aute, ktorí nemalo originálne značky a navyše malo odstránené identifikačné znaky.

Podľa obyvateľov Volkoviec (okr. Zlaté Moravce) Miroslav popíjal v krčme a potom si sadol za volant auta. Zviezol aj 18-ročné dievča. Po pár metroch v zákrute nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a vrazil do betónového mostíka pri rodinnom dome.

Netajil sa tým, že pil

Po náraze auto zostalo visieť na oplotení rodinného domu. "Počula som buchnúť, škrípali brzdy," hovorí obyvateľka Volkoviec. Ľudia z okolitých domov povybiehali von a pomáhali dvojici dostať sa z rozbitého auta.

Pri dychovej skúške policajti zistili, že vodič je poriadne podgurážený alkoholom. Údajne sa s tým ani netajil a povedal, že veľmi veľa pil. "V dychu vodiča namerali policajti 2,15 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtvo Renára Čuháková.

Nemal ani vodičák...

Dievča skončilo s ťažkým zraneniami v nemocnici. Aj muža z miesta odviezla záchranka. Mladík mal čo na polícii vysvetľovať. Nielen, že jazdil opitý. Za volant nemal sadnúť ani preto, že si ešte neurobil vodičský preukaz. "Z vytekajúcich kvapalín, ktoré vytekali z motorovej časti sme museli zadržiavať a zberať ich," uviedol Milan Haveta, veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce.

Zaujímavé je, že na vozidle boli poznávacie značky z iného auta. Policajti zistili aj ďalšie podozrenia. "Na vozidle boli odstránené všetky identifikačné znaky," dodala Čuháková. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy