Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vodič (37) skončil v potoku. V krvi mal 1,5 promile
Zdielať na

Vodič (37) skončil v potoku. V krvi mal 1,5 promile

DOBRÁ NIVA / Štyria zranení mladí muži ležia vo vážnom stave vo zvolenskej nemocnici. Nadránom narazil do auta, v ktorom sedeli, opitý vodič. 38-ročný muž na rovnom úseku cesty pri Dobrej Nive nezvládol riadenie a prešiel do protismeru. Po náraze jeho auto skončilo v potoku.

Na jeho hazardnú jazdu doplatili aj iní

Keď si 37 ročný muž nadránom sadal za volant, mal takmer jeden a pol promile alkoholu v krvi. Svojou hazardnou jazdou vážne  ohrozil nielen seba, ale aj posádku protiidúceho auta. Partia štyroch mladých mužov, ktorá sa vracala z oslavy, skončila v nemocnici. "Pri dopravnej nehode sa jeden muž zranil ťažko a traja ľahko," popísala zdravotný stav účastníkov nehody Jana Vrbická, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Museli ho z auta vystrihnúť

Najhoršie je na tom 28 ročný vodič. Náraz bol najsilnejší práve v mieste kde sedel. Liečiť sa bude niekoľko mesiacov. Vo zvolenskej nemocnici s ním skončili aj jeho traja kamaráti.

"Bolo potrebné za pomoci hydraulického náradia vystrihnúť vodiča motorového vozidla," upresnil Martin Jaso, HaZZ Zvolen. 37 ročný opitý vodič podľa polície prešiel neďaleko Dobrej Nivy náhle do protismeru, hoci išlo o rovný úsek cesty. Jeho auto po náraze zišlo strmým svahom a skončilo v potoku. Hoci ho odviezli do nemocnice, na vlastnú žiadosť ju zakrátko aj opustil. "Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," dodala Jana Vrbická, hovorkyňa KR PZ B.Bystrica.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy